Sant Cugat entra en fase d’excepcionalitat per sequera del sistema Ter Llobregat

(2/03/2023 – Redacció)   

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat l’entrada en excepcionalitat per sequera del sistema Ter Llobregat que dona servei més de 200 municipis, entre ells, Sant Cugat. L’objectiu és limitar l’abastiment d’aigua a 5,9 milions d’habitants i restringir-la a un màxim de 230 litres per persona i dia.

Com afecta als ciutadans?
Suposa un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos, com la disminució del 40% de l’aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l’aigua per a usos lúdics i la prohibició del reg de zones verdes, públiques i privades. Només es permetrà regar per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores. També es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable i l’ompliment de fonts ornamentals.

Pel que fa a les piscines, l’ús d’aigua potable queda limitat al reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària. En centres educatius, es podran omplir per complert les piscines desmuntables inferiors a 500 litres per al bany d’infants.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar