Sant Cugat es bolca amb la seva Mitja Marató

(21/11/2022 – Redacció)  

Aquest cap de setmana ha tornat la Mitja Marató de Sant Cugat després d’un parèntesi de dos anys i ho ha fet convertit la ciutat en una gran festa de l’esport que van arrencar dissabte amb activitats paral·leles que han envoltat la prova com la celebració, per primera vegada, de la Kids Race. 

Fotografia: Mitja Marató Sant Cugat

 

Jornada prèvia
Dissabte al matí més de 500 infants van ser els protagonistes de les curses infantils que es van dur a terme a la Rambla del Celler. Les nenes i nens participants van recórrer un circuit d’entre 300 metres i 1 quilòmetre, en funció de la seva categoria.

L’ambient festiu també es va viure la jornada prèvia a la cursa amb l’obertura de la Fira del Corredor al Pavelló esportiu de Sant Cugat PAV-3. Els participants van recollir-hi els seus dorsals, samarreta i bossa del corredor i van poder gaudir amb les últimes novetats de les marques esportives, que han omplert el pavelló amb els seus stands.

Diumenge
Diumenge la jornada va arrencar puntualment a les 9h del matí amb els 300 participants de la cursa de 5 quilòmetres. Un circuit cèntric i molt accessible que va permetre a aquelles corredores i corredors menys preparats, poder formar part d’aquesta gran festa de l’esport popular. El guanyador va ser Adrià Marin que va creuar la meta en 16:42 i la primera corredora, Sandra Jiménez amb 21:08.

Mitja hora més tard va ser el torn de les corredores i corredors de la Mitja Marató i de la cursa de 10 quilòmetres. Més de 1.500 participants van realitzar un circuit a dues voltes per completar els 21km de la Mitja Marató, passant per punts tant emblemàtics de la localitat com la Plaça Octavià, el Monestir, l’Auditori, el carrer Santiago Russinyol o l’Arxiu Nacional. Un nou circuit que aquest any ha guanyat en rapidesa i atractiu respecte l’anterior edició.

Guanyadors santcugatencs
­El guanyador de la Mitja Marató de Sant Cugat ha estat el santcugatenc Josep Diaz, de l’equip Runners Espanyol, qui ha realitzat el circuit en 01:09:12. L’han acompanyat al pòdium Ewen Toulgoat (Trégueux Langueux Athlétisme) i Karl Fremstad (Tryving IL). La corredora més ràpida també ha estat santcugatenca, l’Estela Peris de la Unió Ciclista Sant Cugat, amb un temps de 01:27:17. El pòdium femení l’han completat Maria Neus Monfil i Robert-Caldini Mathilde.

El lliurament de premis ha comptat amb l’assistència del Vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Jordi Molins, del Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat, Francesc Carol, així com del President del Club Muntanyenc de Sant Cugat, Joan Bel. En la cursa de 10km ha pujat al primer calaix del pòdium el corredor Javier Cabestre qui ha parat el cronòmetre en 32.30. Roman Vasylets i Joan Ametller han assolit la segona i tercera posició. Per la seva banda, Shania Lopez ha sigut la corredora més ràpida amb un temps de 44:25. La segona posició ha sigut per Laia Costa, mentre que la tercera per Sílvia Muntané.

Una prova sostenible
Des de l’organització de la cursa, sempre s’ha treballat per minimitzar l’impacte que la prova pugui deixar sobre el medi ambient. És per aquest motiu que s’han dut a terme una sèrie de mesures com l’ús de vehicles elèctrics per part de l’organització, el control de l’impacte acústic, avituallaments sense plàstic, l’ús de tèxtils reciclats, reciclatge selectiu o minimitzar l’ús del paper, entre d’altres.

Televisió Sant Cugat va realitzar una amplia cobertura de l’esdeveniment amb la realització en directe de la sortida i l’arribada íntegres i dun programa especial que reemetrem al llarg de la setmana en diverses ocasions i que també estaran disponibles al nostre canal de YouTube.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger