Sant Cugat es converteix en l’epicentre europeu del Jiu-Jitsu brasiler

(13/06/2022 – Redacció)  

Sant Cugat ha acollit per primera vegada l’Open Europeu de JiuJitsu brasiler Embukai, que ha omplert la ZEM de la Guinardera amb més de 300 atletes de diferents nacionalitats. El regidor d’esports va estar present durant l’acte i va destacar la bona acollida del torneig, tant pel que fa a participació com a públic.

El campionat s’ha celebrat al ZEM de la Guinardera

Des de l’organització van destacar el bon ambient que es va respirar al Pavelló de la Guinardera durant tota la jornada.

El jiu jitsu brasiler, també conegut amb les sigles BJJ, és una art marcial que en els darrers anys està agafant molta projecció al nostre país. La pràctica tradicional d’aquesta art marcial va aparèixer al Japó a finals del segle XIX, fill d’unes pràctiques mil·lenàries, i el vessant brasiler va aparèixer a aquest país el 1941. Aquest nou vessant que també es practica cos a cos i vestit amb kimono, té com a principal diferència que es desenvolupa majoritàriament a terra. L’objectiu és immobilitzar l’adversari aconseguint una posició d’avantatge fer servir un ampli ventall de tècniques i sotmetre l’adversari fins al punt que ha de reconèixer la seva inferioritat fent un senyal per no haver de lesionar-se o perdre el coneixement.

Una competició organitzada per WKL España on també col·laboren, entre d’altres, el Club JiuJitsu Sant Cugat. La primera edició d’aquest Open Europeu de JiuJitsu brasiler a Sant Cugat ha estat un èxit de públic i participació i des de l’organització asseguren que repetiran.

 

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger