Sant Cugat és la ciutat catalana amb més temps d’espera per les llicències d’obres

12/07/2021 – Redacció /

Sant Cugat és la ciutat catalana que registra més temps d’espera per realitzar els tràmits de les llicències d’obres aquest 2021. Així ho diu l’enquesta publicada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya que conclou, després d’analitzar 39 municipis, que aquests retards “provoquen un perjudici econòmic als arquitectes, així com un risc de pèrdua d’inversions“.

L’enquesta analitza quasi quaranta municipis catalans i han participat gairebé 800 arquitectes. En el cas de Sant Cugat, que encapçala el rànquing, el temps d’espera és de quasi 13 mesos (12,8). Les altres ciutats que apareixen en el rànquing són Cardedeu (12,2 mesos), Castellbisbal (11,8 mesos), el Vendrell (11 mesos), el Prat de Llobregat (10,8 mesos) i Badalona (10,7 mesos). La llei marca que el temps màxim d’espera són 2 mesos.

L’estudi assegura que el temps que passa des que es presenten les llicències als ajuntaments fins que es concedeixen, en els municipis analitzats el temps per expedient oscil·la entre 2,9 i 12,8 mesos d’espera, amb una mitjana de 7,4 mesos. Respecte a les dades obtingudes en l’enquesta de 2019, la majoria de municipis han augmentat el temps d’espera per a l’obtenció de llicències.

El passat mes de març l’ajuntament va presentar un pla per reduir el temps d’atorgament de llicències d’obra. L’objectiu és que amb un termini màxim de 2 anys es pugui resoldre l’actual increment conjuntural de resolució d’expedients de llicències. Actualment hi ha 547 expedients pendents d’informar i tramitar a Sant Cugat, dels quals 186 corresponen a les llicències d’obres majors.

A la ciutat s’han creat diferents plataformes ciutadanes per denunciar el retard en el tràmit de les llicències d’obres i porten mesos denunciat aquesta situació.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar