Sant Cugat estrena aquest dilluns la nova fase 0,5

18/05/2020 – REDACCIÓ /

Sant Cugat es troba des d’aquest dilluns 18 de maig en fase 0,5 de desconfinament. Es tracta d’una fase intermèdia entre la 0 i la 1 amb mesures més flexibles. Aquesta s’ha implementat en tota l’àrea metropolitana de Barcelona, és a dir la totalitat de les regions sanitàries de Barcelona i Metropolitana Nord, regió que pertany Sant Cugat, i alguna de les zones de la Metropolitana Sud. La resta del país es troba des d’avui en fase 1.

Què puc fer en fase 0,5?

La principal novetat afecta el comerç perquè permet anar a un establiment comercial sense cita prèvia a locals de fins a 400 m2. L’aforament total al local no podrà superar el 30%. Els locals de més de 400 m2 també poden obrir si acoten l’espai al públic a, com a molt, 400 m2. En el cas dels locals amb dues plantes, aquesta capacitat s’haurà de complir en cadascuna de les plantes. Es poden fer rebaixes i promocions.

D’altra banda, a l’interior dels comerços els clients hauran de mantenir la distància de dos metres i en el cas de no poder-se mantenir, només podrà entrar un client al local.

A més, els comerços hauran d’establir un horari d’atenció preferent per a les persones més grans de 65 anys.

Tots aquests locals comercials podran oferir un servei de recollida de la compra per internet o per telèfon sempre que es garanteixi una recollida esglaonada i sense aglomeracions a l’interior del local.

Concessionaris de cotxes, ITV i centres de jardineria amb cita prèvia

També s’especifiquen mesures concretes per als concessionaris de cotxes i altres comerços. Així mateix, podran tornar a obrir al públic, mitjançant la utilització de la cita prèvia, els concessionaris d’automoció, les estacions d’inspecció tècnica de vehicles i els centres de jardineria i vivers de plantes sigui quina sigui la seva superfície útil d’exposició i venda.

Tornen a obrir les administracions de loteria

Igualment podran obrir de nou al públic les entitats concessionàries de joc públic d’àmbit estatal, a excepció d’aquelles que es troben ubicades dins de centres comercials o parcs comercials, sense accés directe i independent des de la via pública.

Funerals i activitats de culte

En els funerals i vetlles es limita l’assistència a un màxim de 15 persones a l’aire lliure i de 10 en un recinte tancat. A més, els assistents poden conviure junts o no. Es pot participar en activitats de culte, amb un terç de la capacitat de l’aforament.

Museus i biblioteques

Es permet obrir els museus però han de limitar la capacitat a una tercera part. Pel que fa a les biblioteques poden obrir per oferir servei de préstec de llibres. Segons l’Ajuntament, aquests espais obriran portes tan bon punt es puguin garantir les normes de seguretat i higiene per a la prestació del servei.

Centres educatius

Els centres escolars poden obrir per fer feines administratives, i per desinfectar-los. Aquests espais obriran portes tan bon punt es puguin garantir les normes de seguretat i higiene per a la prestació del servei.

CAR de Sant Cugat 

El Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat reobre aquest dilluns les seves portes a un terç de la seva capacitat, complint les darreres mesures publicades pel Govern espanyol al BOE.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar