Sant Cugat estrena el curs 2023-24 amb una baixada de la ràtio d’i3 a 20 alumnes

(4/0/2023 – Redacció)   

Sant Cugat donarà la benvinguda al curs escolar 2023-24 el proper dimecres, 6 de setembre. Una de les principals novetats del nous curs és la baixada de la ràtio a infantil 3 a les escoles públiques, que passa de 22 a 20 alumnes per classe. Aquesta reducció permetrà seguir millorant la qualitat educativa a Sant Cugat i destinar més recursos pedagògics a l’alumnat. Així mateix, Sant Cugat ampliarà l’oferta de Formació Professional amb el nou grau mitjà de Serveis de Restauració. A més, també s’obrirà una tercera línia a 3r de primària a l’escola Pi d’en Xandri amb l’objectiu d’acollir tot l’alumnat d’aquest curs que demana oferta pública sense augmentar més unes ràtios ja molt altes a tots els centres.

A l’ensenyament secundari es manté el mateix nombre de línies a la ciutat. L’únic canvi és que s’obrirà un nou grup a 1r d’ESO a l’institut Angeleta Ferrer (passa de 4 a 5 grups) mentre que a la vegada es tanca un grup a l’institut Arnau Cadell (passa de 5 a 4 grups).

Josep Maria Vallès, alcalde: “abans de les vacances d’estiu ja ens vam trobar amb totes les direccions de les escoles per fer una diagnosi d’allà on som i de tot allò que podem fer per millorar els centres educatius. Hi ha molts temes però sens dubte una prioritat és l’escola la Mirada: el 21 de juny, tres dies després de ser nomenat alcalde, vaig reunir-me amb la direcció i l’AFA per afrontar no només el projecte de la nova escola sinó l’inici d’aquest curs escolar, és a dir, el ‘mentrestant’. Avui mateix he tornat a visitar l’escola, però també l’escola la Floresta per explicar que tornarem a licitar les obres de millora previstes al centre. I, al Pins del Vallès, valorem molt positivament la millora de l’accés”.  

Millora de l’accés a l’escola Pins del Vallès
Amb l’objectiu de fer més amable i adaptar l’accés a aquesta escola, l’Ajuntament ha remodelat aquest espai que creua per sota la Ronda Nord i les vies de Renfe. Els treballs, que estan a punt de finalitzar, han consistit en la col·locació d’un nou paviment amb plataforma única, un nou enllumenat i més vegetació (la jardineria i les plantacions es faran aquesta tardor, tan bon punt la climatologia sigui favorable per aquestes feines). Aquestes obres formen part del PACTE d’inversions 2020-2023 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat. Les obres han estat adjudicades a l’empresa Izer Ingeniería y Economia SL per un import de 474.440,53 €.

Altres millores a centres educatius
Aquest estiu l’Ajuntament també ha realitzat altres actuacions de millora, com la instal·lació d’un nou espai de joc (rocòdrom) amb sorral al pati de l’escola la Mirada. També s’han realitzat treballs de reparació i repintat de tanques, bancs i taules de picnic a una desena de centres educatius.

Es manté sense grans canvis el nombre d’alumnat santcugatenc
Uns 17.700 alumnes començaran el curs als centres educatius de la ciutat als cicles d’infantil, primària i secundària. És una xifra lleugerament més baixa que la del curs passat, tot i que les dades encara són provisionals.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar