Sant Cugat facilitarà el dret a vot a les persones amb discapacitat intel·lectual

15/04/2019 –  Josep Lluís Silva

L’Ajuntament i la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (DINCAT) s’han unit per facilitar el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.

dincat-votar-discapacitat
Imatge del web del DINCAT amb persones amb discapacitat votant

Amb aquest acord, Sant Cugat es converteix en el primer ajuntament de Catalunya que, en col·laboració amb DINCAT, ha creat un protocol d’actuacions:

  1. L’Ajuntament farà formació als 49 representants de l’administració local que estaran presents a cada col·legi electoral. En aquesta formació s’explicarà aquesta novetat per tal que, en cas que sigui necessari, puguin aclarir dubtes i facilitar el vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  2. El consistori ha adaptat una petita guia amb consells per a interventors i apoderats de les meses electorals amb l’objectiu de garantir el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  3. Es col·locaran més elements gràfics als col·legis electorals per facilitar el vot d’aquest col·lectiu.
  4. S’ha creat un apartat al web municipal per tal de recollir tota la informació sobre el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  5. S’ha editat una guia ràpida per ajudar els periodistes a tractar aquesta notícia.

L’acte, celebrat el passat divendres, també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Carme la Fortuny, la presidenta del DINCAT,  Rosa Maria Cadenas, Ferran Felius, vicepresident de DINCAT, i Jordi Dura, representant del Consell de Participació de Famílies de DINCAT.

Les properes eleccions generals del 28 d’abril seran els primers comicis en què les persones d’aquest col·lectiu podran votar. El Ple del Congrés dels Diputats va aprovar el passat 18 d’octubre  per unanimitat la reforma de la Llei orgànica del règim electoral general (LOREG) per retornar el dret a vot a prop de 100.000 discapacitats de l’estat, principalment amb discapacitat intel·lectual, que havien perdut el dret a vot fruit de decisions judicials de declaració d’incapacitat.

Fins al moment de l’aprovació d’aquesta reforma legislativa, els tribunals eren els únics que tenien potestat per decidir si una persona amb discapacitat intel·lectual podia votar o no.

Amb aquesta iniciativa Espanya se suma als set estats de la Unió Europea que ja permetien votar als discapacitats.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar