Sant Cugat homenatjarà la figura d’Arturo Pomar, el nen prodigi dels escacs

( 22/11/2022 –  Redacció )  

El ple municipal ha aprovat una moció institucional per homenatjar la figura d’Arturo Pomar (Palma 1931 – Sant Cugat 2016), conegut com el nen prodigi dels escacs. Pomar va venir a viure a Sant Cugat l’any 1971 i va fer arrels al municipi, on va passar més de la meitat de la seva vida.

Amb 12 anys, Pomar es va fer cèlebre en fer taules en el Torneig Internacional de Gijón amb el campió del món del moment, Alexander Alekhine. Pomar és des de llavors el jugador més jove que mai hagi fet taules amb un campió del món amb un control de temps normal.

L’any 1946, i encara amb 14 anys, va aconseguir erigir-se amb el Campionat d’Espanya absolut, la qual cosa aconseguiria sis vegades més en els anys 1950, 1957, 1958, 1959, 1962 i 1966. Paral.lelament, l’any 1950 va aconseguir la categoria de Mestre Internacional i el 1962 la de Gran Mestre Internacional, la més alta que concedeix la Federació Internacional d’Escacs, havent estat el primer jugador de l’estat en aconseguir aquest títol. En aquest mateix any, va ser capaç de fer taules amb el mític jugador Bobby Fischer en el Torneig interzonal d’Estocolm.

La moció aprovada al ple acorda reconèixer “la figura d’Arturo Pomar Salamanca com a genial jugador d’escacs” i denominar una via o plaça pública del nostre municipi com “Arturo Pomar”, segons informe preceptiu de la Comissió de Nomenclàtor. També s’impulsarà conjuntament amb els clubs d’escacs locals la celebració anual d’un esdeveniment esportiu centrat en el món dels escacs.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar