Sant Cugat no celebrarà la Festa Major però sí Sant Pere amb activitats virtuals

09/06/2020 – REDACCIÓ /

Les entitats organitzadores del ‘Paga-li, Joan’ i el concurs d’arrossos –que enguany compleix 40 anys- han proposat a l’Ajuntament celebrar les populars activitats en format online, amb l’objectiu de mantenir per Sant Pere, copatró de Sant Cugat, tot i la cancel·lació de la Festa Major per la pandèmia del coronavirus. Aquest nou format virtual tindrà un cost d’uns 45.000 euros. A més el consistori destinarà el pressupost d’aquesta Festa Major a les entitats de cultura i per altres activitats.

L’Ajuntament s’ha afegit a la proposta amb dues activitats: el Racó Infantil i les nits de concerts per ampliar l’oferta a tots els públics. Així, sota el nom de #SantPereAcasaSTC, la iniciativa comptarà amb la cultura popular i tradicional, activitats per als més petits i la música a càrrec de grups locals.

maristany

Concurs d’arrossos

Els Amics dels Veterans i la Penya Regalèssia han publicat les bases del 40è concurs a la web de l’entitat, Amicsveteransilaregalessia.com. Les inscripcions no tenen límit de participació i la quantitat recaptada anirà destinada íntegrament a Càritas Sant Cugat. Fins al 21 de juny, els participants poden enviar un vídeo d’un minut amb la preparació i resultat final de la paella a info@amicsveteransilaregalessia.com.

El veredicte del jurat es farà públic el 28 de juny, en directe a les 13 h, a través del perfil d’Instagram de l’Ajuntament i les xarxes socials de l’entitat.

‘Paga-li, Joan’, Ball del Vano i el Ram

La Comissió del Paga-li, Joan ha estat l’encarregada d’organitzar la proposta per tal que la ciutadania enregistri un vídeo mostrant els passos de la dansa típica local. Les instruccions per enregistrar el vídeo i participar en el ball es van fer arribar a totes les cases a través d’un díptic, que alhora es pot convertir en un vano plegable, dissenyat per l’Escola d’Art. La Comissió també ha enregistrat un tutorial al Canal YouTube Paga-li, Joan amb la música i els passos del ball.

Fins al 10 de juny, tothom que hi vulgui participar haurà d’enviar el vídeo amb el vano a pagalijoan@gmail.com. Amb els vídeos recollits es muntarà un vídeo que reproduirà pròpiament el ball sencer, amb música de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i es farà públic el 29 de juny a les 20 hores, a través del Canal YouTube Paga-li, Joan, el canal YouTube Ajuntament de Sant Cugat i a l’IGTV FMsantcugat

pagalijoan-2019

Racó Infantil

Diumenge 28 de juny, a les 18 hores, serà el torn per als nens i les nenes amb diverses propostes. Hi haurà un vídeo-concert personalitzat expressament per a l’ocasió, amb la participació Xiula, Damaris Gelabert, La Tresca i la Verdesca, Landry el Rumbero, Princeses Barbudes i El Pot Petit!

També hi haurà activitats per als més petits, de 0-3 anys, amb contes musicats i explicats per Toc de Retruc, companyia de teatre local.

Des de l’àrea de Ciutadania s’ha promogut la narració gravada dels 4 contes publicats recentment i que expliquen històries tradicionals de Bolívia, el Marroc, Itàlia i la Xina, països d’on provenen una part important de la població de Sant Cugat.

Amb la complicitat de diverses entitats de Sant Cugat (Diables, SCAPS, Fraternitat Morenada i també des de l’àrea d’Esports) s’han preparat 4 reptes familiars divertits per tal que les famílies enviïn les imatges tot realitzant-los a santpereacasa@gmail.com i així muntar els vídeos finals que es podran veure també dins del Racó Infantil.

Connecta’t a la festa

Pel que fa a la música, es realitzarà el projecte Connecta’t a la festa que es farà en dues parts: les nits del 28 i del 29 de juny. Es tracta de 6 videoclips musicals amb 6 grups de la ciutat que combinaran la seva música amb una escenografia pròpia dels espectacles d’estiu. Ambientació i gravació altament cuidades de la mà de Roger Comella i Qué Rico Mambo!, professionals locals del món del cinema, la direcció, el guió i la realització.

Hi haurà les interpretacions de la Cia. Minimíssima, 2 Cèntims i Vinylics (dia 28, a les 21 h) i de Pasquines, Oldbit i Pulmón BeatBox amb la col·laboració de l’Escola General Giap, (dia 29, a les 21 h) que han estat enregistrades al Teatre de Mira-sol amb l’equip de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents i que es podran veure a l’IGTV FMsantcugat i al Canal YouTube de l’Ajuntament.

Engalanament de balcons

Des de l’Ajuntament s’anima a ciutadania a engalanar balcons, finestres o terrasses per tal visualitzar la part alegre i divertida d’aquestes dates i vestir així la ciutat amb motius festius per celebrar des de casa la festivitat del copatró de la ciutat, Sant Pere.

ClubMuntanyenc-FestaMajor
Foto de l’ajuntament des del balcó

Què trobes a faltar de la Festa Major?

A més l’Ajuntament ha demanat a la ciutadania que els dies 28 i 29 de juny la ciutat es vesteix de festa i que els santcugatencs enviïn un vídeo o imatge amb la paraula escrita d’allò que més enyorarà de la Festa Major, siguin activitats, emocions, sentiments, etc. Es poden enviar a santpereacasa@gmail.com.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar