Sant Cugat no és l’única ciutat de l’Àrea Metropolitana a l’espera de transferir el seu servei de bus urbà

(3/4/2024 – Redacció)

Sant Cugat no és l’única ciudad de la segona corona metropolitana que està negociant amb l’AMB la transferència del seu servei d’autobusos urbans. Hi altres sis ciutats, segons ha pogut saber El Periódico, que es troben en aquesta situació: Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Corbera de Llobregat, Ripollet i Torrelles de Llobregat.

Segons l’Ajuntament, l’Àrea Metropolitana de Barcelona és, per llei, des de fa 14 anys l’encarregat d’oferir el servei de bus urbà a Sant Cugat, però mai ha assumit ni la gestió ni el seu cost econòmic. L’any 2018 va caducar l’antiga concessió municipal i l’AMB no ha licitat encara la renovació del servei. Un fet que, segons l’Ajuntament, repercuteix en la qualitat del servei i així ho ha expressat l’alcalde Josep Maria Vallès a les xarxes socials.

Fa unes setmanes, l’Ajuntament va requerir a l’ens supramunicipal que assumís el servei d’autobús urbà i a l’hora li va reclamar 20 M€ per haver mantingut de forma forçosa les línies d’autobús des del 2018 tot i no tenir-ne la competència. 

Cerdanyola, transferència imminent
El calendari pel a la transferència del servei urbà de bus a Sant Cugat no està clar, però en altres ciutats com Cerdanyola sembla que aquesta transferència es podria dur a terme en els propers mesos, segons han adelantat desde El Periódico de Catalunya. Segons han publicat a aquest mitjà, el conveni entre l’AMB i Cerdanyola contempla un cofinançament, pel qual el municipi assumeix un terç del cost del servei i l’entitat metropolitana els altres dos terços. A més a més, l’Ajuntament de Cerdanyola ha decidit no reclamar cap import pels anys de servei amb el contracte prorrogat, un conven que a aquesta localitat va vèncer el 2012.

Aquesta fórmula de cofinançament és la que ja s’està aplicant a altres ciutats on ja s’ha fet efectiva la transferencia del servei de bus urbà a l’AMB com El Papiol o Molins de Rei.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar