Sant Cugat obre una oficina per assessorar sobre instal·lacions d’autoconsum solar

(21/02/2023 – Redacció)   

Sant Cugat disposa d’un nou servei per assessorar la ciutadania i les PIMEs del municipi sobre l’impuls de projectes d’energia sostenible, principalment les instal·lacions d’autoconsum solar.

Es tracta de l’Oficina per a la Transició Energètica (OTE) que vol resoldre dubtes sobre com executar una obra d’instal·lació d’autoconsum solar i donar suport en la tramitació dels expedients per legalitzar les instal·lacions i/o sol·licitar subvencions.

Des de l’oficina també es vol incentivar la creació de comunitats energètiques locals, especialment per a llogaters, edificis plurifamiliars amb cobertes amb poca insolació o empreses amb molt bones cobertes disponibles per fer instal·lacions compartides. Les persones interessades poden trobar més informació al web decidimsantcugat.cat i somcomunitatenergetica.cat

La posada en marxa d’aquesta oficina, prevista al Pla d’Acció de la Declaració d’emergència climàtica de Sant Cugat, forma part d’una prova pilot anomenada La Teulada que impulsa l’AMB dins de l’Estratègia metropolitana de comunitats energètiques locals a la qual s’hi va adherir l’Ajuntament. En aquesta prova pilot, que finalitzarà al desembre de 2023, també hi participen quatre municipis més: El Papiol, Viladecans, Sant Feliu i El Prat.

L’atenció a l’oficina serà presencial amb cita prèvia el primer divendres de cada mes de 10h a 12h i el tercer divendres de cada mes de 17h a 19h a la taula 27 de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (edifici seu Ajuntament).

Per demanar cita prèvia o qualsevol consulta telemàtica cal adreçar-se al correu electrònic otesantcugat@santcugat.cat  o al telèfon 645 72 54 65 (via WhatsApp) en horari d’oficina (de 08h a 13h i de 15h a 18h).

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar