Sant Cugat organitza una vintena d’activitat amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista

(6/11/2022 –  Redacció)  

La realitat dels treballs de cures i de la llar centrarà la commemoració d’enguany del Dia Internacional contra la violència masclista (25-N) a Sant Cugat, amb un programa format per una vintena d’activitats que s’allargarà del 8 al 30 de novembre. L’objectiu és posar de relleu que aquestes tasques continuen sent feminitzades, socialment infravalorades i sovint remunerades de forma precària. Per aquest motiu s’ha escollit el lema “Posem les cures al centre”.

En aquest sentit l’Ajuntament i les associacions Eclíptiques i Noestasola han organitzat la jornada “Dignifiquem les cures” el diumenge 27 de novembre al matí a la plaça Octavià. Hi haurà paradetes amb llibres, una exposició fotogràfica i diverses activitats com l’actuació de la Pallassa Lola, una lectura de poesies o música amb PD Antígones. 

A més el dijous 24 el Servei d’Ocupació Municipal ha organitzat la xerrada “Treball de la llar just”, que oferirà Pedro Moreno, membre de la Coordinadora per la Inserció sociaolaboral Anem per Feina. L’objectiu és oferir una sessió d’empoderament dirigida a treballadores així com d’assessorament a famílies contractadores en l’àmbit de la llar i les cures.

Marco Simarro, tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat

 Marco Simarro, tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat: “Enguany hem emmarcat la commemoració del 25N en l’àmbit de les cures entenent que no reconèixer la importància d’aquestes per la viabilitat de la vida també és violència. És per això que, en aquesta mateixa línia, des de l’Ajuntament també estem treballant en propostes materials, com la cooperativa de cures, per tal de contribuir a la dignificació i visibilització d’aquestes tasques”.

Una de les altres activitats destacades serà la presentació del projecte “Parlen les dones”, amb una exposició, un col·loqui i un concert a càrrec de les Pasquines. Organitzat per Hora Bruixa, la Xarxa Monestir-Sant Francesc i l’Ajuntament, l’acte tindrà lloc al Xalet Negre el divendres 18 de novembre a les 18 hores.

D’altra banda, la programació també inclou altres activitats com xerrades, documentals, concerts, tallers, caminades, esport o poesia. A part, com es habitual es commemorarà el 25-N en un acte institucional que tindrà lloc a les 12 hores al Celler Cooperatiu. En aquest acte es llegirà un manifest i hi haurà una actuació musical.

Una desena d’entitats participen en l’organització d’actes del 25-N a Sant Cugat: Ateneu, Xarxa Consum solidari, Mercat pagès de Mirasol, Eurofitness, Sant Cugat FC, Associació Noestasola, Hora Bruixa, Xarxa Monestir Sant Francesc, Dones en creixement, Fundació Ivan Mañero i Handbol Sant Cugat. Així mateix, també hi participen els següents serveis municipals: Policia Local, Xarxa centres culturals, SOM, OMET i Teatre-Auditori.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar