Sant Cugat passarà aquest dilluns a la fase 1

22/05/2020 – REDACCIÓ /

Sant Cugat passarà de fase 0,5 a fase 1 de desconfinament aquest proper dilluns 25 de maig. Així ho ha autoritzat el govern espanyol per a les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord, on pertany Sant Cugat, i Metropolitana Sud. Per la seva banda Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran entraran a la 2.

Què es pot fer en fase 1?

La principal novetat serà l’obertura de terrasses al 50% de l’aforament –amb 10 persones com a màxim i una distància mínima de seguretat- i les reunions d’un màxim de 10 persones tant en espais públics com privats, és a dir, dins de la mateixa regió sanitària i a l’aire lliure, als domicilis o a les terrasses d’establiments de restauració.

També es podrà circular per tota la regió sanitària de residència amb llibertat sense cap limitació d’horari, excepte per a les passejades i l’esport individual, que en aquesta fase 1 es continuaran aplicant les franges horàries. Aquestes franges desapareixeran gairebé en la seva totalitat un cop entrem en fase 2. Però per fer-ho, a la nostra ciutat, encara haurem d’esperar.

Mentrestant, amb l’entrada en fase 1 d’aquest dilluns es podrà anar a comprar o gaudir de serveis en establiments, sense cita prèvia, però aquests encara no podran superar els 400 metres quadrats. Una mesura ja establerta a la fase 0,5.

Una altra mesura que s’incorpora amb aquesta fase 1 és que es podran obrir hotels i allotjaments turístics però no es podrà utilitzar els espais comuns.

També es permetran els actes culturals i espectacles també amb un terç de l’aforament i amb un màxim de 30 persones en espais tancats i 200 persones en espais oberts, sempre amb el públic assegut. També es permeten noves activitats, com per exemple la caça i la pesca esportiva i recreativa. I es reprèn l’activitat esportiva, tant professional com no professional, amb l’aplicació de restriccions i mesures d’higiene i seguretat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar