Sant Cugat podria entrar en una “fase 0 avançada” i obrir botigues sense cita prèvia i biblioteques

14/05/2020 – REDACCIÓ

El govern de la Generalitat proposarà que la ciutat de Barcelona i les dues regions sanitàries de l’àrea metropolitana, entre elles la Metropolitana Nord que pertany Sant Cugat, passin a una “fase 0 avançada”, on es “flexibilitzin” algunes de les mesures que es poden fer en aquests municipis.

Per exemple, el plantejament del govern passa per poder obrir botigues sense cita prèvia, que es pugui flexibilitzar la celebració de vetlles, que puguin obrir biblioteques o museus, amb aforament limitat, i també centres de culte amb un terç màxim de l’aforament. La proposta descarta poder obrir terrasses de bars i restaurants o fer reunions d’un màxim de 10 persones, com es preveu a la fase 1 i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que es treballa perquè aquestes dues coses siguin possible a partir del 25 de maig. Tampoc es podrà fer desplaçaments fora del municipi.

mercat-dijous-santcugat

Estem preparats per iniciar el desconfinament a la ciutat de Barcelona i el seu entorn metropolità i fer-ho de forma prudent i progressiva” ha afirmat Vergés que ha detallat que han treballat conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona la proposta de fase 0 avançada per a la capital catalana i la seva àrea metropolitana. En aquest sentit, ha explicat que la ciutat de Barcelona, la regió Metropolitana Nord i la regió Metropolitana Sud, on viuen més de 5 milions de persones, “comparteixen una sèrie de factors demogràfics i socials que obliguen a fer un plantejament específic” ja que aquesta àrea engloba el 65% de la població catalana en només el 9% de la seva superfície. És per aquest motiu, que ha assenyalat que el Departament de Salut presentarà “el primer pas d’una estratègia de desconfinament gradual i sincrònica” entre aquests tres territoris. “Ens plantegem un desconfinament progressiu amb la voluntat d’anar avançant però amb la prudència de no haver de fer passos enrere. Volem progressar en la fase 0 del desconfinament amb alguns aspectes que són propis de la fase 1” ha dit Vergés, que ha explicat que en aquesta fase 0 avançada proposaran les següents activitats per aquestes tres regions:

– Reobertura de comerços sense necessitat de cita prèvia.

– Obertura de centres educatius per a la seva desinfecció, condicionament i el treball administratiu i preparatori dels docents i personal auxiliar.

– Obertura d’Universitats per a la seva desinfecció, condicionament i per gestions administratives i d’investigació. Obertura de laboratoris universitaris.

– Servei de préstec a les biblioteques.

– Obertura dels museus amb la limitació d’un terç de l’aforament, on els ajuntaments poden garantir aquest aforament.

– Culte religiós: obertura amb la limitació d’un terç de l’aforament.

– Flexibilització de les vetlles funeràries amb una ampliació de la presència a les vetlles de fins a 10 persones.

– Reactivació progressiva dels serveis socials, amb atenció prioritària a col·lectius més desfavorits.

– Reobertura gradual d’aquelles instal·lacions cientificotècniques que van quedar tancades a la primera fase de la pandèmia.

– Obertura de centres d’alt rendiment amb mesures d’higiene i protecció reforçades i, si és possible, torns.

– Entrenaments individuals de professionals i federats. Entrenament bàsic de lligues professionals.

Altres activitats permeses a la fase 1 que encara no es contempla realitzar, amb l’objectiu últim d’extremar la prudència i garantir al màxim la seguretat de la població són:

-L’obertura de les terrasses de bars i restaurants.

-Les trobades de fins a 10 persones a dins de la llar.

-El funcionament de gimnasos.

-La mobilitat entre municipis que no sigui estrictament per motius laborals.

La titular de Salut ha informat que en les tres regions, de manera paral·lela a la resta de Catalunya, estem assistint a “una disminució progressiva de la incidència de la pandèmia” i que ara mateix estan en “un risc moderat o baix de rebrot“. Tot i això, ha remarcat que cal ser “especialment prudents” per la seva elevada densitat de població (1.709 habitants / km2 ) i perquè són unes regions que alberguen les majors desigualtats socials del país.

El Govern proposarà que les àrees del Garraf, el Baix Montseny i l’Alt Penedès passin a la fase 1

El Govern de la Generalitat proposarà que les àrees del Garraf, el Baix Montseny i l’Alt Penedès també passin a la fase 1. Es tracta d’àrees de gestió assistencial que formen part de les regions sanitàries de les àrees metropolitanes sud, en el cas del Garraf i l’Alt Penedès, i nord, en el cas de Baix Montseny. La Generalitat enviarà aquesta proposta ara al Ministeri de Sanitat, que ha de prendre una decisió definitiva.

Aquest dimecres, l’executiu va proposar que les regions de Lleida, Girona i Catalunya Central passin a la fase 1 dilluns 18 de maig, sumant-se a les que ja estan en aquesta fase des de l’11 de maig.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar