Sant Cugat podria estrenar la fase 2 aquest dilluns

02/06/2020 – REDACCIÓ /

El Departament de Salut ha proposat al govern espanyol que a partir de dilluns vinent, 8 de juny, la regió sanitària de la ciutat de Barcelona i les metropolitana sud i nord, i per tant Sant Cugat, passin a fase 2 del desconfinament. Pel que fa a la regió sanitària de Lleida, també s’ha demanat que pugui avançar fins a la fase 2, tot i que aquesta proposta està condicionada a la progressió dels indicadors. Aquestes propostes han estat aprovades pel PROCICAT i els informes s’enviaran al Govern espanyol. La resta de regions sanitàries, la de Girona i Catalunya Central, i les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf es mantindran en la fase 2, tal com ja estava previst.

L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-. D’altra banda, l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR també contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest nou pas de fase.

Què es pot fer a la fase 2?

  • La principal novetat en la fase 2 és que s‘eliminen les franges horàries dels nens i les franges per a la pràctica esportiva i passejar, tot i que es mantenen per a col·lectius vulnerables, com ara la gent gran. Es permetrà fer esport a qualsevol franja per a les persones de fins a 70 anys, excepte entre les 10 h i les 12 h i entre les 19 h i les 20 h.
  • Pel que fa a la mobilitat, es permet la circulació per la regió sanitària de metropolitana nord, sud i Barcelona en grups d’un màxim de 15 persones. Les reunions poden ser de fins a 15 persones.
  • En el cas de restaurants, es pot obrir l’interior del local fins a un 40% de l’aforament, i un 50% a les terrasses.
  • Es permeten les visites a residències de persones grans o altres centres residencials.
  • En el cas dels casaments es permeten fins a 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats. En els enterraments es poden reunir 15 persones en espais tancats i fins a 25 en espais oberts.
  • En l’àmbit cultural, entren en funcionament els cinemes i els teatres, així com els monuments i equipaments culturals, amb el manteniment de mesures de seguretat i d’higiene.
  • Els centres comercials poden obrir però amb un aforament de les zones comunes del 30%, i d’un 40% dins dels establiments.
  • S’obren les escoles i els instituts però sense activitat lectiva.
  • Torna la zona verda i blava d’aparcament.
santcugat-comerç

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar