Sant Cugat presenta un protocol contra l’assetjament a ciclistes i patinets

(13/01/2023 – Redacció )   

L’Ajuntament ha preparat un Protocol per a la prevenció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament a usuaris de bicicleta i VMP. Segons el document aquest protocol “s’aplica a les persones conductores de vehicles a motor a l’efecte d’intimidar la persona ciclista o usuària de VMP, perquè modifiqui la trajectòria o marxa dins del carril de circulació”.

Els usuaris de bicicletes o patinets que hagin patit una situació de risc per culpa d’un vehicle a motor o que hagin estat agredits o insultats podran registrar l’incident a un portal que servirà per a fer un control informatiu i estadístic. En cas de voler fer una denúncia a la Policia Local s’hauran de personar com fins ara a la comissaria local.

El text del protocol descata que “les característiques de Sant Cugat amb una xarxa de quasi 50 km de carrils bicis, unatopografia pràcticament plana en el centre urbà de la ciutat, l’existència de 18 aparcamentssegurs tipus Bicibox, la conversió l’any 2021 en ciutat 30, les iniciatives Bicibus implantades a algunes escoles del centre, entre d’altres aspectes, ha contribuït a un increment important en l’ús de la bicicleta els darrers anys. Els recents instal·lats comptadors de bicicletes així ho indiquen, amb més de 800 bicicletes circulant cada dia per la Rambla del Celler.”

Aquest nou protocol s’aprovarà al ple municipal del pròxim 16 de gener.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar