Sant Cugat preveu crear 300 habitatges de lloguer protegit en 3 anys

(16/1/2024 – ACN)

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès preveu acabar el mandat amb 300 pisos de lloguer sota protecció oficial repartits en nou promocions diferents. Així ho han anunciat l’alcalde, Josep Maria Vallès, i el tinent d’alcaldia, Bernat Picornell, en la tradicional trobada d’any nou amb la premsa, amb l’objectiu de generar parc públic apte per a totes les economies i evitar, així, que els joves es vegin empesos a marxar del municipi.

El consistori vallesà s’ha marcat com objectiu de mandat crear unes 300 habitatges protegits de lloguer que es repartiran en nou promocions arreu del municipi, tres de les quals ja estan en marxa. “És una xifra inicial, perquè també volem iniciar converses amb promotors privats”, explica l’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès.

Tot plegat forma part del Pla d’Habitatge Assequible, que preveu arribar a l’any 2030 amb un 10% del parc d’habitatges a preus aptes per a tothom, una planificació a la qual s’hi sumen altres propostes imaginatives. “A Sant Cugat hi ha moltes cases unifamiliars on abans hi vivien cinc o sis persones i on ara hi viu un matrimoni sol, l’habitatge es podria dividir en una edificació de dues plantes per a facilitar als joves l’accés a l’habitatge”, planteja l’alcalde.

Mandat delicat
El nou govern entrant va detallar a principis de mandat la delicada situació econòmica que s’havia trobat a l’estiu, quan va tenir accés als comptes municipals, fruit no de la mala praxis de l’anterior executiu, argumentaven, sinó de la diferència entre la previsió d’ingressos i els reals que van percebre les arques municipals en els anteriors quatre anys, quan hi governava ERC amb PSC i la CUP. En síntesi, es va detectar un dèficit de 25 milions d’euros, fet pel qual el nou executiu, configurat per Junts i ERC, va establir un full de ruta que passava per l’austeritat.

“Aquest 2024 tenim un pressupost de contenció, i ho hem de resoldre amb un primer any que repercuteix en diferents projectes i activitats del dia a dia de la ciutat”, ha relatat Vallès. Això impacta en festivitats o celebracions, com ara el Nadal, on s’ha retallat el pressupost a un terç del que havia costat un any abans, xifrat en 860.000 euros: “No deixarem de fer coses importants, però ens hem d’estrènyer el cinturó”, ha afegit el batlle.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar