Sant Cugat rebutja els dos assassinats masclistes d’Esplugues i l’Escala

01/06/2020 – REDACCIÓ /

Aquest dilluns a les 13h s’ha fet un minut de silenci de rebuig a la violència masclista i en memòria de les últimes víctimes de violència masclista d’Esplugues i l’Escala.

El minut de silenci s’ha realitzat davant de l’Ajuntament i han assistit càrrecs polítics, com l’alcaldessa, Mireia Ingla, o la cap de l’oposició, Carmela Fortuny; així com ciutadans i treballadors de l’Ajuntament. A més, s’ha mantingut la distància de seguretat entre els assistents.

Dos casos de violència masclista a Catalunya en tres dies

El dimecres 27 de maig una dona va ser assassinada per la seva parella, un home de 72 anys i de nacionalitat espanyola que posteriorment es va suïcidar. Els fets van succeir a l’Escala (Alt Empordà). Tres dies més tard, a Esplugues de Llobregat, una altra dona va ser assassinada presumptament pel seu marit.

Més de 900 nous casos de violència masclista en dos mesos de confinament a Catalunya

El govern de la Generalitat ha detectat 913 nous casos de violència masclista en dos mesos de confinament, concretament entre el 16 de març i el 15 de maig. Són dades elaborades per l’Observatori d’Igualtat de Gènere, de l’Institut Català de les Dones, i per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. A més s’han comptabilitzat 1.113 atencions d’emergència i 131 atencions per recursos d’habitatge. En canvi, en aquest mateix període, els Mossos d’Esquadra han rebut 1.537 denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella, xifra que suposa un 31% menys respecte al mateix període de l’any passat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar