Sant Cugat rebutja l’eliminació dels Jutjats de Pau

(19/07/2022 – Redacció  / Premsa Aj. Sant Cugat)  

El ple municipal celebrat aquest dilluns ha aprovat una moció –amb els vots a favor de Junts x Sant Cugat, ERC i la CUP, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PSC- en defensa dels Jutjats de Pau. Aquest acord s’adhereix a una moció presentada conjuntament per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació Catalana de Municipis (FCM).

 

La moció mostra el seu rebuig a l’eliminació dels Jutjats de Pau previst en l’actual projecte de llei orgànica d’eficiència organitzativa del servei públic de Justícia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats.

En aquest sentit, es reivindica “la rellevant funció de justícia de proximitat que exerceixen en l’àmbit municipal, que evita la demora dels conflictes veïnals i agilitza i alleugera la mateixa administració de justícia” i es reclama “la seva permanència en els municipis per la important tasca activa de mediació que exerceixen”.

Per aquest motiu s’insta als diferents grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i el Senat a rebutjar l’eliminació dels jutjats de pau d’aquest projecte de llei.

D’altra banda, el ple també ha aprovat –amb els vots a favor de la CUP, ERC i Junts x Sant Cugat, en contra de Ciutadans i l’abstenció del PSC- una moció per condemnar els fets de Melilla i en defensa dels Drets Humans. La moció recorda que el passat 24 de juny va tenir lloc un intent de salt de la tanca de Melilla on van resultar mortes 37 persones negreafricanes. L’acord condemna aquests fets i reclama una investigació per esclarir-los.

Finalment, el ple també ha aprovat per unanimitat una moció per instar la Generalitat a destinar el 25% del pressupost sanitari a l’atenció primària, tal com recomana l’OMS, i una vegada assolit aquest objectiu, incrementar de forma progressiva els recursos materials i personals per donar resposta a les necessitats de la ciutadania en el seu accés al dret a la salut.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar