Sant Cugat ret homenatge al director teatral Ernest Naté

(30/05/2022 – Redacció)  

El món del teatre santcugatenc s’ha reunit a la Sala Clavé de la Unió per retre homenatge al director de teatre santcugatenc Ernest Naté, que ens va deixar fa uns mesos als 89 anys. Feia prop de tres dècades que no exercia com a director, però els que el van conèixer de primera mà el reivindiquen com a un referent del teatre santcugatenc.

Els Amics de Pedra i Sang i La Unió Santcugatenca amb col·laboració amb l’Ajuntament van organitzar aquest acte volen retre-li homenatge amb un gran acte en la seva memòria a la Sala Clavé de la Unió. L’alcaldessa va destacar la importància de l’Agrupació Teatral Maragall on Naté va dirigir diversos muntatges per al món cultural santcugatenc del darrer Franquisme.

L’acte va comptar també amb l’assistència de familiars d’Ernest Naté, diferents membres del consistori i el president de La Unió Santcugatenca, David Pujol, que van poder veure com es tornaven a interpretar fragments d’escenes que ell va dirigir. És el cas de ‘Terra Baixa’ a càrrec de Xavier Tor.

L’homenatge també va intercalar vivències i anècdotes d’actors i col·laboradors del director.

L’homenatge s’ha fet a la Unió Foto: Albert Canalejo

Ernest Naté, va posar les bases del teatre modern a Sant Cugat i en va ser una figura clau durant els anys seixanta, important els autors i les temàtiques del teatre independent de l’època, adaptant les obres dels grans dramaturgs del moment com: Bertolt Brecht, Albert Camús o Tenessee Williams.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar