Sant Cugat retrà homenatge al director teatral Ernest Naté

(10/05/2022 – Redacció)  

El passat febrer va morir als 89 anys el director teatral Ernest Naté, considerat com un dels grans referents del teatre santcugatenc. Ara, els Amics de Pedra i Sang i La Unió Santcugatenca amb col·laboració amb l’Ajuntament volen retre-li homenatge amb un gran acte en la seva memòria a la Sala Clavé de la Unió.

L’acte tindrà lloc el proper diumenge 29 de maig a les 11 del matí i comptarà amb l’assistència dels familiars d’Ernest Naté, acompanyats de l’alcaldessa Mireia Ingla i diferents membres del consistori, el president de La Unió Santcugatenca, David Pujol i la presidenta d’Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau.

L’homenatge intercalarà vivències i anècdotes d’actors i col·laboradors amb fragments d’escenes que ell va dirigir. Algunes, interpretades pels actors que les van estrenar i, d’altres, amb actors i actrius de nova fornada. Aquesta vegada dirigits per Dolors Vilarasau que va agafar el relleu a Fila Zero quan el Naté va deixar la direcció.

El director teatral Ernest Naté

Ernest Naté va ser director de diversos muntatges de l’Agrupació Teatral Maragall a la petita sala parroquial situada a la Casa Abacial del Monestir. Allà es van formar actors com Joan Fàbregas, Joan Llamas o Pere Pahissa. Posteriorment, va fer muntatges al Teatre la Unió i amb la Secció teatral de l’Esbart. També va ser mentor i va ajudar a la formació d’actrius com Tània Sàrrias, Sílvia Servan o Marta Uxan.

Ernest Naté va posar les bases del teatre modern a Sant Cugat i en va ser una figura clau durant els anys seixanta, important els autors i les temàtiques del teatre independent de l’època, adaptant les obres dels grans dramaturgs del moment com: Bertolt Brecht, Albert Camús, Arnold Wesker o Tenessee Williams. Malgrat la dictadura franquista i la seva censura, el director santcugatenc va fer un teatre innovador, important pel seu temps i compromès.

Aquest homenatge estarà obert a tota la ciutadania, però amb aforament limitat. Ja podeu fer les vostres reserves al correu del Teatre La Unió (reserves@teatrelaunio.cat).

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar