Sant Cugat se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

09/09/2019 – REDACCIÓ /

Amb bicicleta i recorrent els carrils bici de la ciutat, així han presentat els regidors José Gallardo i Gemma Aristoy la iniciativa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebrarà del diumenge 15 de setembre i s’allargarà fins al 22 de setembre. L’objectiu és impulsar els mitjans de transport sostenibles i menys contaminants com el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics. “Consisteix a conscienciar a la ciutadania de la importància que té de moure’s d’una altra manera i que no sigui amb un vehicle motoritzat”, ha explicat José Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport.

Setmana-mobilitat-sostenible-segura
Els regidors José Gallardo i Gemma Aristoy, al carril bici

A la vegada aquesta jornada pretén fer reflexionar als santcugatencs com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat, el sedentarisme i la inactivitat física així com la contaminació atmosfèrica.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible acollirà diferents activitats, entre elles una bicicletada popular el diumenge 15 de setembre a les 11h del matí, un circuit de karts a pedals per infants amb l’objectiu d’aprendre seguretat viària o el dia sense cotxes, el diumenge 22 de setembre on es tallarà la rambla del Celler de 9h a 14h. Segons Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania, Salut i Esports, “aprofitem aquestes oportunitats que tenim per buscar alternatives que ens possibilitin l’activitat física. El dia 22 es talla la rambla del Celler amb Francesc Moragues. És un espai molt cèntric i on passen molts cotxes i jo el que voldria és animar a la ciutadania a no veure-ho com una limitació. És una possibilitat de buscar alternatives, és un diumenge i podem agafar les bicicletes, patinets, caminar, etc i moure’ns per la ciutat d’una manera més saludable i baixar els índexs de contaminació en el centre”.

També es podrà conèixer el projecte AtmOOs el 21 i 22 de setembre a la plaça Lluís Millet, una proposta en què la ciutadania podrà conèixer les emissions associades als seus hàbits de mobilitat.

decla-Setmana-mobilitat-sostenible-segura
José Gallardo i Gemma Aristoy, declarant al micro de TV Sant Cugat

Les activitats que l’Ajuntament ha preparat durant aquesta setmana són les següents:

  • Bicicletada popular (15 de setembre a les 11 hores): recorregut de 10 quilòmetres pels carrils bici de la ciutat. Sortida a la plaça de la Vila. Activitat amb la col·laboració de la Unió Ciclista Sant Cugat.
  • Circuit de Karts a pedals per a nens i nenes (15 de setembre durant el matí): l’objectiu és que els infants aprenguin nocions bàsiques de seguretat vial. Plaça de la Vila.
  • Punt informatiu projecte AtmOOs (20 i 21 de setembre a la plaça Lluís Millet durant tot el dia): s’informarà sobre aquest projecte, que combina l’ús de les noves tecnologies (APP) amb l’àmbit de la sensibilització ambiental i les plataformes de difusió del coneixement. A través del sistema AtmOOs la ciutadania pot conèixer les emissions associades als seus hàbits de mobilitat, especialment a l’entorn dels centres educatius. L’objectiu és sensibilitzar i conscienciar en la descoberta de les causes, conseqüències i possibles solucions de la contaminació atmosfèrica.
  • Punt informatiu projecte Atmoos (22 de setembre. Pel matí a la rambla del Celler i per la tarda a la plaça Octavià).
  • Dia sense cotxes (22 de setembre): de 9 a 14 hores es tallarà a la circulació viària el tram de la rambla del Celler entre la plaça del Celler i el carrer Francesc Moragas.
  • Activitats i tallers divulgatius (22 de setembre a la rambla del Celler): hi haurà tallers d’autoreparació de bicicletes, un taller de creació de crispetes a pedals, un taller lúdic per a nens i nenes i una activitat de música i teatre amb titelles itinerants.

Més carrils bici

Els regidors José Gallardo i Gemma Aristoy han presentat aquesta iniciativa recorrent amb bicicleta els carrils bici de la ciutat. Gallardo ha destacat la manca de carrils bici i l’aposta del govern per ampliar-los: “Falten carrils bici i cal connectar zones que no connecten amb bicicleta. L’altre dia vam fer una reunió amb l’Assemblea de la Bicicleta i amb els tècnics de l’ajuntament. L’objectiu d’aquest govern és ampliar els carrils bici i fer una xarxa real de mobilitat alternativa”.

Aristoy afegia que “cal tenir en compte que la ciutat ha crescut i tots els barris han de tenir la possibilitat de fer un desplaçament segur”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar