Sant Cugat seguirà en fase 0 el dilluns 18 de maig

13/05/2020 – REDACCIÓ

Sant Cugat seguirà en fase 0 una setmana més i no passarà a fase 1 de desconfinament el dilluns 18 de maig. La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergé, ho ha anunciat en roda de premsa. Les regions sanitàries que sí que passaran a fase 1, si el Ministeri de Sanitat ho permet, són les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central. Les regions sanitàries Metropolitana Nord, on pertany Sant Cugat, la Metropolitana Sud i Barcelona seguiran en fase 0 i s’hauran d’esperar, com a mínim, una setmana més Tot i això la consellera ha explicat que es farà una proposta intermèdia adient per aquestes regions que no passen a fase 1, “que no serà completa de passar a la fase 1“, tot i que no ha volgut donar més explicacions. Vergés també ha explicat que en els últims dies marquen una tendència decreixent.

Pel que fa a les 3 regions –la de Barcelona ciutat, la metropolitana nord i la metropolitana sud–, Vergés ha assegurat que es continua treballant per analitzar com evolucionarà en aquest procés. En aquest sentit, la titular de Salut no ha descartat que es pugui presentar al govern espanyol una proposta concreta i adient per a aquestes tres regions, que potser no suggeriria un canvi de fase complet però sí parcial. Per a la consellera, totes tres tenen realitats territorials comunes però també diferents, fet pel qual s’estudiarien propostes “adaptades al màxim al territori”.

Tres regions sanitàries catalanes – Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran- ja han passat des d’aquest dilluns 11 de maig a fase 1. Sant Cugat, igual que tots els municipis de la comarca del Vallès Occidental, forma part de la regió sanitària metropolitana nord.

grifols-santcugat
Carrer Santamaria durant la fase 0

La consellera ha reiterat que la proposta de fer un desconfinament gradual d’àmbit territorial a Catalunya del Govern de la Generalitat està basada en l’evidència disponible i ajustada en base a un seguit de factors principals, com són la capacitat assistencial de cada regió, els factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-, la mobilitat i la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos, des d’aquesta setmana molt més impulsada amb la disposició de proves PRC a l’atenció primària.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar