Sant Cugat s’omple de trons i pólvora amb la primera jornada dels Trabucaires

(14/11/2022 –  Redacció)  

Els Trabucaires de Sant Cugat s’han proposat aquest any potenciar la tradició dels trabucs i la pólvora amb la primera Trobada de Trabucaires de la ciutat. Una jornada que es va dur a terme aquest dissabte durant tot el dia amb una dotzena d’activitats que van començar ben d’hora amb activitats familiars i infantils al llarg de tot el matí. Tot un seguit d’activitats relacionades amb el món trabucaire però també d’altres entitats de cultura popular de Sant Cugat; des de manualitats a un tast de ratafia. 

Els trabucaires es van guardar la pólvora fins a la tarda quan va arrencar una cercavila on van estar acompanyats dels Diables de Sant Cugat i les colles de Trabucaires d’Esplugues, Manresa, Gràcia i la colla antiga de Sabadell. Un espectacle de fum, foc, música, del grup tradicional i el Timbaler del Maltall de Magarola, i molts esclats que va desfilar pels carrers del centre de la ciutat fins a arribar a la plaça de l’1 d’octubre on es va dur a terme una gran festa.

Es va fer entrega del premi Trabucaire d’Honor a l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat per la creació del Pum, la nova mascota dels trabucaires. Una gran tronada dels Diables i la galejada conjunta amb el Timbaler de Magarola va donar pas a una fi de festa ple de música d’aquesta primera jornada dels Trabucaires de Sant Cugat. Una festa oberta a tothom que va servir per a donar a conèixer aquesta tradició amb més de quatre segles d’història. A Catalunya la primera referència coneguda sobre trabucaires amb actitud festiva data de l’any 1687 a Solsona.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar