Sant Cugat tindrà 4 nous mercats de pagès i producte de proximitat

16/09/2021 – Redacció

Sant Cugat tindrà els propers mesos 4 nous mercats de pagès i producte de proximitat. La iniciativa sorgeix dels Pressupostos Participatius 2020-21 als districtes del Centre Oest, Centre Est, Mira-sol i les Planes, i s’emmarca dins del Pla d’Acció de l’Emergència Climàtica, que aposta per una transició alimentària cap al consum de productes de temporada, ecològics i de proximitat.

Aquesta iniciativa arrenca el dissabte 18 de setembre amb el Mercat de Pagès de Volpelleres que s’ubicarà a dins del Mercat de Volpelleres amb la voluntat de donar a conèixer i potenciar l’equipament. Des d’ara i  fins a finals de desembre se’n faran també a les Planes, Mira-sol i el Centre Est.

L’objectiu de la iniciativa, per tant, és acostar aquests productes als barris i al mateix temps, generar nous espais de trobada i de convivència.

Els mercats de pagès als diferents barris s’organitzen amb la col·laboració de l’Ateneu Santcugatenc i la Xarxa de Consum Solidari, dues entitats que ja tenen experiència en l’organització i dinamització de mercats similars. Tots aquests mercats són projectes de despesa ordinària dels Pressupostos Participatius i compten amb un pressupost màxim de 5.000 € cada un a executar durant aquest any 2021. La voluntat de l’Ajuntament i de les entitats organitzadores però, és que si tenen demanda, puguin tenir continuïtat més enllà dels Pressupostos Participatius.

Cartell del Mercat de pagès que es farà dissabte 18 a Volpelleres

 

Calendari de Mercats de Pagès als barris:

CENTRE OEST:

·         Es farà els dissabtes 18 de setembre, 2 d’octubre, 6 de novembre i 18 de desembre, de 9 a 14 h, a dins del Mercat de Volpelleres.

LES PLANES:

·         Es farà els dissabtes 16 d’octubre, 20 de novembre i 11 de desembre, de 9 a 14 h a l’Espai Pere Grau.

MIRA-SOL:

·         Començarà el dissabte 16 d’octubre i es farà tots els dissabtes, de 9 a 14h, fins al 18 de desembre, davant del Casal de Mira-sol.

CENTRE EST:

·         Pendent de concretar.

.

.

 

.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar