Sant Cugat tindrà un nou grup de P2, però l’Ajuntament descarta construir una nova escola bressol

(04/04/2022 – Redacció/)  


El passat divendres el departament d’Educació de la Generalitat va anunciar que el curs que ve garantirà la gratuïtat en l’escolarització d’Infantil 2 (l’antic P2) en les escoles bressol públiques, que són de titularitat municipal.  Tot i l’anunci de la Generalitat, les famílies de les escoles bressol públiques hauran de pagar el menjador i les extraescolars. Per Pilar Gorina, regidora d’Educació, es tracta d’una bona notícia, tot que el consistori finalment haurà de posar més diners dels acordats amb la conselleria: “Em sembla molt correcte, tot i que l’Ajuntament haurem de posar una mica més de diners, ja que no s’arriba a cobrir el 100%.”

Com que molts municipis, entre ells Sant Cugat, no tenen prou places públiques per tots els infants, el govern català subvencionarà amb 800 euros l’any per nen les places privades, cosa que permetrà reduir el cost que assumeixen pares i mares. A més Gorina, ha confirmat que en casos de famílies amb pocs recursos econòmics l’ajuda serà el doble per portar-los en una escola bressol privada.

D’altra banda, la conselleria calcula que gràcies als fons Next Generation es podrien crear fins a 10.000 places públiques de 0-3 noves en tres anys. Pel que fa a aquesta possibilitat a la ciutat, Gorina ha explicat que l’any que ve hi haurà un grup més, però descarta de moment crear noves escoles bressol a Sant Cugat: “L’any que ve reestructurarem el servei. No farem noves places, ja en vam crear fa dos anys 20 places més d’I2. Aquest any el que farem serà una reestructuració de manera que ens surti un grup més. Actualment, estem treballant per una ampliació important d’una escola bressol que trigarà encara una mica i tindrem en compte la realitat de l’I2.

La regidora també ha confirmat que les preinscripcions per les escoles bressol municipals seran del 9 al 20 de maig.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar