Sant Cugat tindrà una escultura dedicada a Pau Casals

Un grup d’entitats socials i culturals locals, liderades per Òmnium Cultural, l’Ateneu Santcugatenc i Amics de la Unesco, s’han unit amb l’objectiu d’homenatjar la figura de Pau Casals en el 50è aniversari de la mort i han liderat el projecte de creació d’un conjunt arquitectònic a la plaça Victòria dels Àngels, davant de l’Escola de Música i el Teatre-Auditori.

El monument ha estat creat pels artistes locals Lluís Ribas i Maurici Ginés i constarà de quatre columnes d’ònix translúcid amb llum interior, que evoquen les quatre cordes del violoncel i les quatre barres de la senyera. Estaran coronades per un grup d’ocells en honor a “El Cant dels ocells”. El més singular del conjunt, es que cada vespre, la llum interior de les columnes, dansarà al ritme d’aquesta melodia, patrimoni popular de la cultura catalana.

 

‘Cant a Pau’ és el nom escollit per al monument que encara no té data d’instal·lació i que ha estat finançat íntegrament per diversos patrocinadors i empreses ubicades a la nostra ciutat com Moventia, Occident, Eurofragance, Fluidra, Networkia, IGuzzini i Artec Studio, i compta amb el suport de l’Ajuntament.

 

Aquesta escultura entrarà a formar part del Pla d’Escultura Pública de Sant Cugat que, actualment, compta amb 29 peces, amb la voluntat de situar la cultura al centre de la vida dels santcugatencs i santcugatenques i enriquir el patrimoni escultòric de Sant Cugat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar