Sant Cugat, una de les ciutats europees amb més seguretat viària

25/09/2020 – Eva Jou /

Sant Cugat és una de les ciutats de la Unió Europea més segures per a conductors, vianants i ciclistes, segons l’informe ‘Horitzó C3: Ciutats Quasi Zero’, impulsat per la Fundació MAPFRE. Per davant de Sant Cugat, amb un 0,67, s’hi troben dues ciutats catalanes més: Santa Coloma de Gramenet (0,51) i Cornellà de Llobregat (0,46).

En els últims deu anys, 25 ciutats espanyoles de nou comunitats autònomes estan aconseguint que els seus índexs de sinistralitat vial greu i mortal s’apropin al de la ciutat més segura de la Unió Europea: Estocolm. Des de fa anys, la capital sueca compta amb una taxa de mortalitat per cada 100.000 habitants inferior al 0,7.

A banda de les ciutats catalanes, a la resta d’Espanya, la classificació de les ciutats quasi zero, està integrada per 12 municipis de la Comunitat de Madrid, la majoria del sud de la capital, com Móstoles, amb una taxa de mortalitat de 0,10 (la més baixa d’Espanya), Fuenlabrada (0,31) y Getafe (0,56). A més, n’hi ha dos de la província de Cadis: Jerez de la Frontera (0,56) i San Fernando (0,42). Al País Valencià Elx (0,35) i Torrent (0,50) i Santiago de Compostel·la (0,21) i Pontevedra (0,48) a Galícia.

La investigació analitza en profunditat 14 ciutats. No són necessàriament les que tenen les taxes de ferits greus i morts més baixes, però destaquen per haver reduït significativament el nombre de morts entre 1999 i 2019, així com per haver desenvolupat polítiques de mobilitat sostenible exemplars durant les dues últimes dècades.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger