Ser mare en temps de coronavirus


Per Yolanda López García, Coaching Emocional de calmavital.com


A tu, dona, si, si, tu, que t’aixeques al matí i despertes a la dona-treballadora, a la dona-mestressa de casa, a la dona-parella, a la dona-mare… Com àlter egos que es pronuncien durant el dia, segons la situació en la qual ens trobem, ja sigui durant el teletreball, la feina, amb la família…

Si tens canalla, ara, amb el temps que portem confinades, és molt probable, que el teu temps de ser dona-mare s’hagi ampliat i s’hagi intensificat. Per altra banda, altres àlter ego potser fan papers més secundaris o de figurants.

Una situació de pandèmia és prou complicada per un adult. Ens veiem sense la llibertat de sortir i vivim amb l’ambivalència de voler respectar les normes i a la vegada no quedar-nos sense la privació de l’aire lliure. Un conflicte intern, vaja!

Si tens nens o nenes la sensació és diferent, ja que ho vius des de tu mateixa i ho vius en segona persona, en tercera… (segons el nombre de fills que tinguis). Vols que estiguin bé ells i tu estar bé. Si ells no estan bé, és molt probable que tu tampoc ho estiguis… Calma! Compte també!, ja que nosaltres hem de cuidar-nos per cuidar a qui ens necessita ara! Cuida del teu estat mental i cuida del teu estat emocional. Si mai havies parat atenció en això, potser estàs a punt d’obrir-te a un món ple de noves possibilitats.

Cada situació és única, com cada dona, així que potser podràs dedicar-te a tu mateixa una estona al matí, abans que s’aixequi la resta de la família. Potser pots dedicar-te’l a la nit quan ja s’han adormit. O senzillament no vols matinar i a la nit ja et llences directa al llit.

Et faig una pregunta: i si dediques els micromoments que tens al dia entre tasca i tasca i aprofites aquestes transicions per a respirar conscientment? Per simplement adonar-te que estem vives i que tot això passarà? Que res és permanent!

Adona-te’n, si en aquests minioasis de respiració conscient, pots reaccionar menys, deixar el pilot automàtic, prendre un temps per decidir millor l’acció següent i mesura si els resultats que obtens et porten al teu benestar vital.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar