Sergi Barnils estrena la seva nova exposició “Ametista” a la Galeria Atelier de Barcelona

(28/04/2023 – Redacció)   

L’artista santcugatenc Sergi Barnils ha estrenat la seva nova exposició “Ametista”, inspirada en els noms de pedres precioses que conformen “La ciutat celeste”del llibre de l’Apocalipsi. Es basa en un conjunt d’obres austeres i sòbries aparentment monocroms però amb un treball minuciós. Com acostuma a fer L’artista en el darrers anys, totes les obres es basen en lectures de textos bíblics en relació amb l’origen i la fi del temps.

La Galeria Atelier es va omplir per inaugurar aquesta exposició amb prop d’un centenar de persones, moltes d’elles de la vida cultural de Sant Cugat, com el galerista Josep Canals.

Es tracta d’obres de gran format amb diferents tècniques com l’oli, acrílic, ceres d’oli o carbonets, però sobretot utilitza l’encàustica, damunt de tela o damunt de fusta. Un cop aplicat el cautxú sobre la superfície, grava un conjunt de símbols i d’imatges, després torna a pintar amb diferents materials… i així successivament fins a aconseguir l’efecte desitjat. Una tècnica que es percep a la seva formació en gravat, en els relleus o els grattages que utilitza.

”Des de Sió. Bellesa perfecta”, 2023, mixta s/tela 120 x 120 cm.

Dins de la constant recerca creativa de Barnils, en aquesta ocasió, a l’exposició també podem podem veure un conjunt de ceràmiques, peces úniques on es repeteixen els signes i els símbols habituals en els seus treballs. Els colors es tornen més vius, les formes més intenses, però segueix sempre el mateix llenguatge, la mateixa música, i el mateix procés d’estudi espiritual i de creixement personal que ha caracteritzat sempre la seva obra. 

L’exposició es podrà veure a la Galeria Atelier, a la plaça de Rovira i Trias a Barcelona fins el proper 30 de juny.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar