Siguem responsables amb la mobilitat

PereSoler-PSC

Per Pere Soler, Tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport

La mobilitat sostenible comporta un canvi de paradigma, l’aposta ha de ser la convivència entre persones i vehicles. La ciutadania ha de poder determinar el mode de desplaçar-se i totes les opcions han de poder conviure amb respecte. Les normatives han de facilitar aquesta convivència i respecte, però també hi són per seguretat.

Hi ha vies específiques per a bicicletes i VMP, algunes integrades a les voreres, altres a la calçada amb els vehicles, altres senyalitzades degudament, i s’està fent esforços per connectar-les totes. Aquestes no sempre són respectades pels propis usuaris, hi ha vehicles que envaeixen aquests carrils bici, o bé per estacionar, o bé per avançar, i això impedeix la circulació en ell causant molèsties i inseguretat. També hi ha algunes bicicletes i VMP que circulen a gran velocitat per les zones vianantitzades, totes aquestes situacions a més d’incomplir les normes, posen en perill l’harmonia i la convivència en les nostres vies.

Cada vegada es reclama més afavorir els desplaçaments sostenibles, i hem de ser entre tots i totes que aconseguim el necessari equilibri, rebutjant actituds incíviques quan caminem, quean anem amb bicicleta, VMP o qualsevol altre vehicle. Està també a les nostres mans aconseguir una mobilitat sostenible i segura als nostres carrers.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar