Sortida amb nens: Com calcular el radi d’un quilòmetre?

27/04/2020 – REDACCIÓ /

El govern espanyol permet des d’aquest diumenge 26 d’abril que els menors de fins a 14 anys surtin no més d’una hora al dia prop del seu domicili. Per això no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa i hauran d’anar acompanyats d’un adult que convisqui amb ells. Per tant no es pot anar tota la família sencera.

Cada adult podrà acompanyar fins a tres nens de la mateixa unitat familiar en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social, si pot ser de 2 metres. A més podran portar joguines pròpies.

Com calcular el radi d’un quilòmetre?

Han aparegut diferents aplicacions informàtiques que permeten calcular la distància d’un quilòmetre des de qualsevol llar sobre el mapa. Una d’elles és l’empresa Geomati.co, que s’anomena “1km”. L’app permet buscar l’adreça en el mapa, marcar el lloc i  automàticament es genera un cercle d’un quilòmetre de radi al voltant de l’adreça.

Una altra eina és la web https://2kmfromhome.com/es/index.html. En aquest cas el geolocalitzador del mòbil situa la teva llar i el radi d’un quilòmetre.

Web https://2kmfromhome.com/es/index.html

La possibilitat d’un rebrot de coronavirus és “molt alta

El president de la Generalitat, Quim Torra ha lamentat que “moltes imatges” de la sortida dels nens al carrer no són “acceptables“. A la vegada ha enviat un missatge per Twitter des de la reunió de presidents reiterant les recomanacions que s’han de tenir en compte en sortir al carrer: ús de mascareta pels majors de tres anys, evitar el contacte amb bancs, no menjar ni beure al carrer o mantenir en tot moment els dos metres de distància. El govern català recomana sortir als menors de cinc anys entre les 11 i a la 13, i als més grans entre les 16 i les 18. També ha recordat que ha d’anar un adult amb fins a tres infants.

A la vegada, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat que la possibilitat d’un rebrot de coronavirus és “molt altai ha apel·lat a la responsabilitat de tothom el dia que els infants han pogut començar a fer sortides regulades al carrer. En un missatge a Twitter la consellera ha admès que 40 dies de confinament “són un gran esforç i més amb criatures” però ha recordat que “la pandèmia no ha acabat“. “Els recursos personals i materials del sistema sanitari no són infinits“, ha constatat, i ha demanat responsabilitat per fer “un desconfinament racional i segur“.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha criticat algunes de les situacions viscudes durant el primer dia de la sortida regulada de nens al carrer, quan creu quemassa gent” no ha seguit els consells i recomanacions. “El desconfinament s’ha de fer bé, això d’avui no es pot repetir“, ha alertat en un missatge de Twitter, on ha afegit que “ho podem acabar pagant molt car“. Padrós també ha demanat responsabilitat “per respecte” a professionals, malalts i difunts.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar