Taxi Sant Cugat ha fet 216 serveis gratuïts i més de 3.600 km durant l’estat d’alarma

12/05/2020 – REDACCIÓ /

Les primeres setmanes de l’estat d’alarma, l’empresa de transport Taxi Sant Cugat va iniciar una col·laboració amb l’Hospital General de Catalunya (HGC) per oferir trasllats gratuïts al personal sanitari del centre. Segons ha pogut saber Televisió Sant Cugat, fins a l’11 de maig els xofers de l’empresa han fet un total de 216 serveis gratuïts i han recorregut més de 3.600 quilòmetres.

Fotografia cedida per Taxi Sant Cugat

Aquesta iniciativa és una les diferents propostes solidàries que s’han engegat a Sant Cugat per ajudar a tots els professionals sanitaris que aquests dies estan fent un sobreesforç per tenir cura dels malalts de COVID-19.

Fotografia cedida per Taxi Sant Cugat

Els taxistes, tocats per la crisi del coronavirus

Els taxistes són també un col·lectiu molt afectat per la crisi del coronavirus, que han vist reduïts els ingressos considerablement per la davallada de la mobilitat. Fonts del sector estimen que van patir una davallada superior al 75% durant el primer mes de l’estat d’alarma, quan s’aplicaven les mesures més restrictives a la mobilitat.

A més, pateixen les limitacions en l’ocupació dels vehicles. Durant els primers dies de l’estat d’alarma només podien transportar un viatger. Una mesura que l’executiu ha relaxat amb l’entrada en vigor de les fases 0 i 1, que permeten viatjar a tres passatgers del mateix domicili a la mateixa fila i a dos per fila, en el cas que no visquin a la mateixa llar. En canvi, en el seient del copilot, no pot viatjar cap persona.

Des de l’Associació Nacional del Taxi ANTaxi, els taxistes han mostrat la seva voluntat de col·laborar en aquesta situació de pandèmia, però han demanat a l’executiu espanyol instruccions concretes cada vegada que hi hagi una modificació en una normativa que els afecti.

Fotografia cedida per Taxi Sant Cugat

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar