Tornen els Premis Ciutat de Sant Cugat amb un nou format després d’un parèntesi de 6 anys

(5/4/2024 – Redacció)

L’Ajuntament ha convocat els “Premis Sant Cugat de l’Any”, que recuperen la tradició d’atorgar uns premis anuals de caràcter institucional. Aquests nous guardons reprenen els “Premis Ciutat de Sant Cugat”, que es van convocar, de manera interrompuda, i amb periodicitat anual, entre els anys 2005 i 2018. La convocatòria dels premis corresponents a l’edició de l’any 2019 no es va fer efectiva, atès que a principis de 2020 va arribar la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. Posteriorment, no s’ha celebrat cap edició més. Els darrers guardonats van ser distingits pels mèrits obtinguts l’any 2018.

Els “Premis Ciutats de Sant Cugat” eren hereus dels “Premis Santcugatenc de l’Any”, una iniciativa iniciada l’any 1982. Els premis “Santcugatenc de l’Any” van deixar d’atorgar-se l’any 2002.

La voluntat del govern municipal actual és la de “recuperar uns guardons anuals de reconeixement social amb essència santcugatenca, tot fusionant les seves dues denominacions anteriors i passant a anomenar-se “Premis Sant Cugat de l’Any”.

La primera edició dels nous “Premis Sant Cugat de l’Any” correspondria a l’any 2023, amb l’atorgament dels guardons al 2024. Atenent, però, al fet que aquests guardons es van deixar d’atorgar l’any 2018, la primera convocatòria dels “Premis Sant Cugat de l’Any” correspondrà al període 2019-2023, en una edició extraordinària unificada, amb la voluntat política de donar continuïtat a la darrera edició del 2018. En edicions posteriors a aquesta primera de caràcter extraordinari, les convocatòries seran sempre anuals.

Presentació de candidatures
Les propostes de candidatures als Premis es poden presentar al web municipal, a l’apartat específic www.santcugat.cat/premis, bé pels mateixos mereixedors potencials, bé per terceres persones físiques o jurídiques, públiques o privades. Les candidatures, tant individuals com col·lectives, han d’anar avalades per un mínim de 7 persones signants i un text de mèrits que expliciti per quins motius i per quin any una candidatura hauria de ser mereixedora d’optar als Premis.

Comissió de Propostes i jurat
Una Comissió de Propostes, integrada per un màxim d’11 persones, formada per tècnics municipals, periodistes locals i persones de reconegut prestigi del municipi validarà les candidatures proposades per iniciativa popular i proposarà candidatures pròpies, amb l’objectiu d’elaborar una proposta de candidatures nominades que lliurarà al jurat perquè aquest decideixi els premiats.

La Junta de Govern Local farà les funcions de jurat. La voluntat del govern municipal actual és la de recuperar uns guardons anuals de reconeixement social, amb un esperit i funcionament semblant al de les Creus de Sant Jordi, que atorga la Generalitat de Catalunya, però amb essència santcugatenca i mantenint l’esperit dels premis predecessors.

Premis individuals i col·lectius 2019-2023
Els “Premis Sant Cugat de l’Any” no tenen dotació econòmica, sinó que consisteixen en una obra d’un reconegut artista santcugatenc. En els pròxims dies, en un acte presidit per l’alcalde, Josep Maria Vallès, es farà la presentació oficial dels “Premis Sant Cugat de l’Any”, on es donarà a conèixer l’obra, molt lligada a una important tradició local. En aquest acte també es desvetllarà la imatge dels nous guardons.

En aquesta primera edició extraordinària que unifica cinc anys (2019-2023) es lliuraran 11 guardons: 5 individuals per cada any i cinc col·lectius, a més d’un únic “Premi Sant Cugat” a tota una trajectòria que correspon decidir i atorgar en exclusiva a l’alcalde.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar