Torre Negra obre les seves portes a Sant Cugat

(07/06/2022 – Redacció)  

La finca de Torre Negra ha obert de forma oficial les seves portes com a nou patrimoni de la ciutat. Ho ha fet en una sèrie d’activitats al llarg de tot el cap de setmana sota el lema “Torre Negra. Casa forta, casa oberta” que han servit per posar en valor la importància històrica de l’edifici i també del seu entorn natural.

Jornada de portes obertes feta aquest dissabte 4 de juny

Un dels primers visitants d’aquest nou equipament han estat els Gegants de Sant Cugat que han dut a terme una plantada i un ball, entre les diverses actuacions de cultura popular que es van poder veure a Torre Negra aquest dissabte, així com el concert de Marcel Caselles Trio.

 

L’entorn natural de la Torre Negra també té un gran valor per això, durant les jornades de portes obertes també s’han organitzat activitats per donar a conèixer les espècies i plantes tradicionals de l’entorn amb tallers com el tast de l’oli ecològic, la confecció de bombes de llavors màgiques i de sals i olis aromatitzats, a càrrec de la cooperativa d’agricultura ecològica. L’Ortiga.

L’edifici de la Torre Negra es va erigir inicialment per manament de l’abat del monestir com una fortificació al segle XII i amb el temps va passar a mans de diverses famílies nobiliàries. Una llarga història que els visitants van poder conèixer de primera mà a través de les visites guiades i d’un vídeo explicatiu realitzat per Televisió Sant Cugat.

La intenció del consistori és que a partir d’ara, Torre Negra obri cada cap de setmana i es realitzin visites guiades de forma estable els matins dels dissabtes i diumenges.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar