Un any de llibertat vigilada i ordre d’allunyament per al Guillem, el santcugatenc detingut a Via Laietana el 18-O

17/06/2020 – REDACCIÓ /

La Fiscalia ha demanat un any de llibertat vigilada i ordre d’allunyament per al Guillem, el menor santcugatenc detingut per la Policia Nacional a Via Laietana el 18-O. Ho ha informat aquest dimecres Alerta Solidària en un comunicat que ha difós a través de les xarxes socials.

guillem-vaga-general
Fotografia d’arxiu del Guillem durant la roda de premsa per anunciar la presentació de la querella contra la Policia Nacional per maltractaments

Segons ha informat aquesta organització a través d’un comunicat, la Fiscalia demana un any de llibertat vigilada i una quarantena de dies d’ordre d’allunyament.

Aquesta acusació implica una pena més gran que la dels altres tres menors que es jutjaran en el mateix judici. Tres menors que, segons Alerta Solidària, no es coneixen amb el Guillem ni estaven al mateix lloc en el moment dels fets.

Alerta Solidària creu que aquesta diferència en l’acusació s’ha donat perquè el Guillem ha protagonitzat i fet viral un vídeo que “demostra l’arbitrarietat i violència policial”, “per voler trencar amb la seva impunitat” i per haver denunciat la Policia Nacional.

L’organització acaba el comunicat afirmant que “des del Grup de Suport Guillem Absolució no tenim por i seguirem denunciant, costi el que costi, tota repressió i persecució dels drets col·lectius”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar