Un centenar de persones es manifesten a favor de la reobertura dels consultoris de La Floresta i Les Planes

15/06/2020 – REDACCIÓ /

Un centenar de veïns, organitzats en la Plataforma en defensa dels Consultoris de La Floresta i Les Planes, s’han acostat aquest dilluns a la tarda a l’Ajuntament de Sant Cugat  per mostrar el seu rebuig a la decisió de la Conselleria de Salut de no obrir els consultoris d’aquests dos districtes.

Manifestants la tarda del dilluns davant de l’Ajuntament de Sant Cugat

Uns minuts abans que el representant, Marià Jornet, comparegués a l’audiència pública del ple, han xiulat, han mostrat cartells en contra de la decisió i han donat cops contra el vidre de l’edifici per fer sentir la seva veu.

Aquest incident ha dificultat la resposta del Tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, a un altre veí, Jesús Àngel Prieto, que també havia demanat a l’equip de govern les explicacions que ha donat la Conselleria de Salut a l’Ajuntament per la no obertura dels consultoris citats, entre altres qüestions com les obres del carrer Pere Planas.

Els consultoris de La Floresta i Les Planes, tancats fins a finals de setembre

La regidora de salut, Gemma Aristoy, ha respost a aquest ciutadà que aquest mateix dilluns han rebut la confirmació que els consultoris no obriran fins a finals de setembre. A més, ha informat que la Conselleria de Salut ha explicat que els centres estan encara tancats perquè hi ha sanitaris de baixa i gaudint de vacances amb la previsió que en els pròxims mesos puguin ser d’ajuda en un possible rebrot de la COVID-19.

Gemma Aristoy ha fet referència també a les mesures que ha pres l’Ajuntament de Sant Cugat com són la redirecció de les línies d’atenció telefònica dels dos consultoris al CAP de Valldoreix o que han proposat que els veïns de Les Planes puguin ser atesos al CAP de LA Mina, que està connectat amb aquest districte amb una línia de bus ja vigent.

També ha dit que s’està treballant perquè la línia 3 pugui fer parada a Can Cadena i així permetre la mobilitat dels veïns d’aquests districtes als centres sanitaris.

Per la seva banda, Prieto ha agraït les mesures preses per part de l’Ajuntament i ha demanat una “defensa aferrissada de la salut pública”.

Una reunió dels veïns amb la conselleria de Salut

Després d’aquesta intervenció, Marià Jornet, de la Plataforma en defensa dels Consultoris de La Floresta i Les Planes, ha demanat a l’equip de govern que sol·liciti una reunió amb la Conselleria de Salut de la Generalitat per parlar sobre el tancament dels consultoris de La Floresta i Les Planes i per demanar la seva “reobertura immediata” perquè “la mesura afecta 6.000 veïns”.

La regidora ha exposat de nou les raons de l’Ajuntament i li ha presentat les mesures municipals. L’alcaldessa Mireia Ingla, li ha dit que demà mateix demanaran a la Conselleria de salut una reunió amb els veïns.

Rebuig ciutadà al tancament

En acabar el ple, les persones que estaven concentrades a l’exterior han protestat amb força per reclamar l’obertura dels centres de Les Planes i La Floresta.

Sobre aquest tancament, fa uns dies  el grup municipal d’ERC es va mostrar en contra de mantenir tancats els centres, de la mateixa manera com altres regidors com el Tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler també han mostrat el seu desacord.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar