Un centenar de persones es tornen a manifestar en defensa del bosc de Volpelleres

(11/11/2022 –  Redacció)  

Uns dies després de començar els primers treballs als terrenys propers de la nova escola La Mirada, el col·lectiu SOS Bosc Volpelleres ha convocat una manifestació de protesta que ha mobilitzat prop d’un centenar de persones.

Tot i que l’inici oficial de les obres als terrenys on s’ubicarà l’escola estan previstos per a gener de l’any vinent, ja han començat els treballs d’arranjament de l’espai on es trasplanten alguns dels arbres, a tocar de l’Institut Leonardo Da Vinci. Des de la plataforma SOS Bosc Volpelleres s’han posat en contacte amb les dues empreses que estan executant els treballs i asseguren que “les dues s’han negat a fer la tala”.

Des de SOS Bosc Volpelleres continuen demanant la creació duna taula de diàleg conjunta amb representants de l’Ajuntament, l’AFA La Mirada i de la seva entitat per estudiar les ubicacions alternatives de l’escola La Mirada. Proposen dos espais per a la construcció de l’escola: un l’espai original a tocar de l’institut actual, afegint al projecte el soterrament de les linies de tren per poder complir a amb la normativa de seguretat de Protecció Civil. Una altra opció, serien uns terrenys propers a l’avinguda de la Clota. Per estudiar aquestes alternatives, demanen una moratòria de dos mesos però asseguren que pel moment no han rebut cap resposta a la seva petició.

La manifestació s’ha produit de forma molt pacífica. Els manifestants s’han convocat a tocar de l’estació de Ferrocarrils i desprès d’uns parlaments han avançat en direcció al bosc, a tocar de l’Institut Leonardo Da Vinci, on s’han pogut escolar alguns crits de suport per part dels alumnes. La defensa del bosc de Volpelleres acumula fins el moment unes 20.000 signatures de suport, el recolçament de diverses organitzacions ecologistes i informes ambientals en contra del projecte.

L’inici oficial de les obres està previst pel gener de l’any vinent i l’objectiu que es marca el consistori és que l’escola estigui acabada el setembre del 2024.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger