Un jutge obliga l’Ajuntament adoptar mesures per aturar els sorolls d’un restaurant de la plaça Augusta

09/07/2021 – Redacció /

El Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Barcelona ha condemnat l’Ajuntament a adoptar mesures per acabar amb els sorolls d’un restaurant de la plaça Augusta, focus de protestes veïnals els últims vuit anys. El magistrat recorda que els veïns s’han queixat reiteradament al consistori pels problemes de descans derivats del local d’aquesta plaça cèntrica i diu que l’actuació municipal ha estat “clarament insuficient“. Segons la investigació, els nivells de soroll provinents de la terrassa i dels clients que deambulen per l’entorn són “inadmissibles“. Tot i donar la raó als veïns, el jutge desestima les indemnitzacions que demanaven, de 2.000 euros per a cada afectat perquè considera que no resulta acreditada l’existència d’un dany real “greu i sostingut en el temps” que influeixi a la salut de cadascun dels veïns que han presentat el recurs.

terrasses-augusta-soroll
Veïns de la plaça Augusta amb pancartes als seus balcons

La sentència, a la qual ha tingut accés l’ACN, recorda que els veïns s’han queixat reiteradament pel “malestar” que provoca la terrassa d’un local, a qui acusen de servir begudes fora de l’horari permès amb un aforament superior a l’autoritzat, “provocant molèsties greus i constants” de sorolls i disturbis. El jutge assenyala que les primeres queixes es remunten al 2013 i s’han anat repetint els darrers anys, especialment durant el 2019.

El jutge recorda que els afectats ho han denunciat a la policia, a l’Ajuntament, al síndic local i també amb diverses protestes i que la policia local ha corroborat la situació, però que no ha obert cap expedient sancionador relacionat amb aquests fets. A la vegada diu que el consistori ha d’obrir expedients per estudiar les queixes dels veïns i fer mesures de so per comprovar si els motius de protesta són certs.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar