Un matí d’orquestra

Un matí d’orquestra

FloraPuntos_model-opinio

Per Flora Puntós, Presidenta, Fundació Música Simfònica i de Cambra. Orquestra Simfònica Sant Cugat

Des de la passada tardor, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat participa en el projecte Un matí d’orquestra. Es tracta d’una activitat dissenyada per Apropa Cultura que està especialment ideada per a persones amb discapacitat intel·lectual. Apropa Cultura va néixer l’any 2006 amb l’ànim d’enriquir, a través de la cultura, la vida de les persones amb vulnerabilitat.

El taller Un matí d’orquestra, organitzat pel Teatre-Auditori Sant Cugat, és una experiència musical que l’Orquestra Simfònica Sant Cugat desenvolupa als espais del Teatre-Auditori, dirigida a persones amb alzheimer, persones amb discapacitat intel·lectual i persones que conviuen amb un trastorn de salut mental o altres demències. Podeu trobar més informació a apropacultura.org.

L’activitat està formada per tres parts: 

1. Taller de música conduït per un musicoterapeuta, en el qual hi ha un gran nombre d’instruments que els participants poden escollir: violins, guitarres, xilòfon, panderos, ukeleles, claus, bongos, picarols… Per gaudir i experimentar. 

2. Trobada amb un parell de músics de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat que toquen algunes peces i els ensenyen les característiques dels seus instruments. Els assistents al taller poden veure els instruments de molt a prop i també poden fer preguntes als músics.

3. Assistència a l’assaig de l’orquestra. Els assistents entren a la sala de concerts del Teatre-Auditori Sant Cugat sense públic i escolten una estona l’assaig.

Les properes sessions previstes d’Un matí d’orquestra es faran el 16 de febrer, el 20 d’abril i el 9 de maig d’11 a 12 h.

El més important és que els assistents participin, escoltin i descobreixin, però sobretot que s’ho passin molt bé!

Flora Puntós i Cabero
Presidenta Orquestra Simfònica Sant Cugat
 
Per a més informació consulteu: simfonica.cat

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar