Un santcugatenc de 19 anys compra el domini més car a la història d’Espanya: 107.000 € per hello.app

(14/11/2023 – Redacció)

El santcugatenc Álvaro Pintado, de 19 anys, és el creador i cap visible de hello.app, la companyia catalana responsable de la compra del domini més car gestionada mai des de l’estat espanyol. Es tracta d’un projecte pioner a nivell mundial d’emmagatzematge de dades al núvol i que també ha esdevingut  el primer software de Web3 creat a Espanya.

Segons els seus joves creadors, el mateix Álvaro Pintado i el badaloní de 20 anys Alexander Baikalov, el projecte sorgeix amb un afany clar de retornar a l’usuari el control de la seva informació. En altres paraules, una versió digitalitzada del mantra polític: “el poder per al poble”.

 “Un dels nostres objectius és el de democratitzar l’accés a la informació en internet. Avui dia aquesta es troba totalment centralitzada i dependent de les grans corporacions. La nostra proposta es basa a crear una xarxa pública descentralitzada en la qual quan diversos usuaris vulguin accedir al mateix arxiu aquest no es multiplicarà de manera ineficient sinó que tots faran un “pinning” a l’arxiu en qüestió, creant d’aquesta manera una xarxa que destacarà per la seva eficiència”, explica Àvar Pintat, fundador i CEO de hello.app.

Absolutament conscients dels desafiaments tecnològics actuals i futurs, aquests joveníssims emprenedors han desenvolupat el primer programari de Web3 creat a Espanya. Una estructura d’emmagatzematge d’arxius basada en la tecnologia blockchain i que aglutina tota la seva seguretat  amb la del sistema “puzle”, un mecanisme de desfragmentació que divideix els arxius en un centenar de trossos dificultant al màxim el seu ‘hackeig’ i, per tant, protegint la privacitat de l’usuari.

La companyia reivindica  una tecnologia més justa i segura, contribuint a l’avanç cap a una internet més sostenible. Mitjançant un sistema de micro nodes, hello.app permetrà utilitzar els dispositius ja existents i deixar de banda les granges de servidors que tant d’espai i recursos consumeixen.

Aquest nou programari desfragmentat permet comptar amb 100 Gb d’emmagatzematge gratuït, 10 vegades més de l’espai que brinden les grans plataformes com Google o Dropbox. Una proposta amb la qual hello.app preveu aconseguir els 500.000 usuaris en els pròxims 10 mesos.

El domini
Eficiència, sostenibilitat i optimització són els pilars fonamentals d’aquesta jove startup que ha tancat la compra del domini hello.app en 107.000€ (115.000$). Un moviment que l’ha convertit en l’operació més quantiosa d’aquest tipus gestionada des de les nostres fronteres, només seguida per una altra valorada en 66.000€.

La companyia
hello.app és una companyia de recent creació que neix a l’abril de 2022 de la mà dels joves emprenedors Álvaro Pintado i Alexander Baikalov. Definida a si mateixa com el Dropbox descentralitzat o Dropbox de Web3, hello.app sorgeix amb l’objectiu de contribuir a la transició energètica i econòmica. Així, aquest projecte pioner a Espanya i, al mateix temps, una de les primeres iniciatives d’aquest tipus a nivell mundial, pretén establir les bases per a l’evolució tecnològica cap a la internet del futur.

La jove companyia, que ara mateix es troba valorada en 1,4 milions d’euros, manté la projecció de convertir-se en “unicorn” en un període de tres anys, el que suposa arribar a una valoració de 1.000 milions de dòlars sense tenir presència a borsa.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar