Un santcugatenc mort per coronavirus durant l’agost

31/08/2020 – Eva Jou /

Des de l’1 de març s’han registrat 1.093 casos positius de coronavirus a Sant Cugat. D’aquests, 183 santcugatencs han perdut la vida. Són dades publicades pel Departament de Salut de la Generalitat, que manifesten l’afectació del virus entre la població santcugatenca.  

Durant l’agost, els casos a la ciutat han tornat a repuntar, havent-se detectat més de 150 nous positius al llarg del mes. A més, durant els últims dies d’agost s’ha registrat una nova defunció a la ciutat per coronavirus.

Tot i que en el darrer mes només hi ha hagut quatre ingressos hospitalaris, actualment no hi ha cap santcugatenc ingressat a l’UCI. No obstant això, el risc de rebrot a la ciutat torna a ser alt i la mitjana d’edat dels nous contagis se situa per sota dels 37 anys. Davant d’aquesta situació de perill, el govern català ha anunciat una sèrie de prohibicions que els santcugatencs i les santcugatenques hauran de complir.  

Restriccions vigents

– És obligatori l’ús de la mascareta a partir dels 6 anys tant a la via pública com en espais tancats públics.

– No es pot fumar a l’aire lliure si no és possible garantir la distància de 2 metres.

– Pel que fa als bars i restaurants, tenen l’obligació de tancar a la 1 de la matinada i no poden acceptar clients a partir de les 12 de la nit. Dins dels mateixos bars, a la barra i entre les taules, s’ha de garantir la distància mínima d’1,5 metres, amb un màxim de 10 persones.

– A més, queda prohibida l’obertura dels locals i establiments d’oci nocturn com les discoteques o altres sales de festes.

– També es prohibeix el consum d’alcohol al carrer i als espais públics que no estan habilitats per fer-ho.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar