Una empresa santcugatenca utilitza la intel·ligència artificial en programes d’educació adaptativa per a centres educatius i famílies

(29/09/2022 – Redacció)  

La startup santcugatenca Adaptical ha desenvolupat un programa d’educació adaptativa, amb el que gràcies a la intel·ligència artificial s’ajuda a que els alumnes millorin el seu aprenentatge, tant als centres educatius, com en família. Aquests recursos didàctics són capaços d’adaptar el contingut a temps real per personalitzar l’educació de cada estudiant, cosa que permet millorar el rendiment acadèmic. Els seus impulsors destaquen que “la idea subjacent de l’educació adaptativa és que cada alumne té necessitats molt diferents i, per tant, requereix un entorn i un enfocament educatiu diferent. 

Font: @dECOmunicacio

Què és Mathew?
La jove firma, creada per tres enginyers, ja té una solució al mercat, a l’abast de moltes famílies, que està sent tot un èxit. A més, s’està aplicant com a projecte pilot a diferents centres educatius de la província de Barcelona, com l’escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet del Vallès i Monalco d’Igualada. La previsió és que s’implantarà a més escoles i instituts al llarg d’aquest curs. Es tracta de Mathew, una plataforma en línia d’aprenentatge adaptatiu de matemàtiques per a estudiants des de 5è de primària a 4t de l’ESO que potencia l’aprenentatge d’aquesta matèria i assegura una evolució de coneixement fluida reforçant la confiança de l’estudiant. Mathew utilitza la psicopedagogia (l’eina ha estat dissenyada juntament amb la psicòloga Eva Morán) i les noves tecnologies, com la intel·ligència artificial, per assegurar que l’estudiant avanci de forma fluida i no es creï rebuig als estudis.

Per accedir a aquesta eina, només cal entrar a la web https://mathew.ai/ i provar-ho gratuïtament. La plataforma, tant per a l’escola com per a casa, crea infinits recursos, adaptats a cada persona, temps il·limitat d’ús, teoria, informes de seguiment (amb gràfiques i estadístiques), simulació d’exàmens i, a més, dona un possible procediment de resolució .

Qui és darrere d’Adaptical?
Els fundadors d’Adaptical són tres enginyers informàtics i telecomunicacions que poc després d’acabar la carrera van decidir materialitzar el projecte de fi de carrera. Estracta del santcugatenc Alan Fusté (CEO); enginyer informàtic i de telecomunicació amb més de 5 anys aplicant la intel·ligència artificial. El sabadellenc Xavier Velasco (CIO); enginyer informàtic i de telecomunicació amb més de 5 anys d’experiència com a programari, i l’igualadí Dyhagho Briceño (CTO); enginyer informàtic i de telecomunicació amb més de 7 anys d’experiència com a desenvolupador de programari i aplicació d’intel·ligència artificial. L’equip és jove i multidisciplinar i té la seu a Sant Cugat del Vallès, un municipi referent a Catalunya com a ciutat dels infants i de les famílies. L’empresa compta amb tres docents que creen el contingut didàctic i ofereix totes les garanties pedagògiques.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar