Una seixantena d’incidències per la forta tempesta d’aquest dimecres

18/07/2019 – REDACCIÓ /

Sant Cugat va viure aquest dimecres a la tarda una forta tempesta que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, va acumular una intensitat de pluja de 22.2 mm i ratxes de vent de fins a 76.7 km/h.

desperfectes-tempesta-juliol

L’episodi meteorològic, que es va concentrar entre les 18h i les 20h del vespre, va provocar diferents incidències a la via pública i no es van registrar danys personals.

La majoria d’intervencions que van requerir l’actuació dels serveis d’emergències van ser per la caiguda d’arbres a la via pública, alguna de les quals van afectar immobles i vehicles privats i instal·lacions d’enllumenat públic.

La Policia Local també va rebre avisos per acumulació d’aigua en un immoble privat i en diversos equipaments municipals.

Efectius de la Policia Local, Protecció Civil i els seus voluntaris, Bombers, Mossos, brigada municipal, serveis de neteja Valoriza i de la concessionària d’aigua Sorea van treballar des de les 17h fins a les 3:30h de la matinada per restablir la normalitat.

Avui els serveis de neteja municipals i de Parcs i Jardins continuen les tasques de recollida de branques i altres elements que van caure per la força del vent i de la pluja.

Incidències per acumulació d’aigua en equipaments municipals

  • PAV 2. L’excepcionalitat de la pluja ha afectat l’adequació provisional de la coberta que es va fer per solucionar el problema de goteres. Les feines de remodelació definitiva de la mateixa estan previstes cap a la tercera setmana d’agost. D’altra banda, l’aigua ha entrat per sota de les portes d’emergència, provocant filtracions en el parquet. La gestora de l’espai, Eurofitness, està a l’espera del pressupost per procedir a la reparació del parquet per tenir-lo a punt abans dels partits de l’OK Lliga.
  • Magatzem del Museu inundat.
  • Biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres amb petites afectacions.
  • Casal de Mira-Sol afectada l’entrada, el teatre i el casal avis.

En aquests últims casos, Serveis Urbans treballen al llarg de la jornada d’avui en la resolució de les diferents incidències. Al llarg del capítol de pluges, les regidories de Seguretat i Serveis Urbans han treballat coordinades per garantir la correcta resolució de les afectacions.

Principals xifres de les afectacions

  • La Policia Local rep 40 avisos, 38 dels quals per caiguda d’arbres i afectacions en l’enllumenat. Un avís per despreniment parcial d’un sostre en un immoble privat i un altre per despreniment d’un tendal.
  • 4 vehicles i 3 immobles privats queden afectats per la caiguda d’arbres.
  • La caiguda d’arbres provoca diversos talls puntuals de trànsit.
  • 17 incidències en l’enllumenat públic. 6 en elements afectats per la caiguda d’arbres i 11 en quadres de la llum (9 dels quals queden resolts en pocs minuts).

Podeu completar la informació amb aquest vídeo de TV Sant Cugat

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar