Vallpineda demana ajuda a l’Ajuntament de Sant Cugat per obtenir aigua corrent i clavegueram

(27/05/2022 – Redacció)  

Sense aigua corrent ni clavegueram i carrers sense voreres ni pavimentar. Així viuen en ple 2022 un centenar de cases que configuren la urbanització de Vallpineda. Es tracta d’un barri situat a plena muntanya que teòricament forma part de Molins de Rei, però que es troba a tocar de la Floresta i Valldoreix i, per tant, els seus veïns se senten i fan vida a la Floresta i Sant Cugat. Ens sentim florestants i la majoria de veïns fem vida a Sant Cugat. Molins de Rei ens queda a 13 quilòmetres” explica a Televisió Sant Cugat Lluís Feliu, veí de Vallpineda i portaveu dels veïns.

Entrada de Vallpineda

Denuncien que tenen molts problemes perquè no tenen els serveis essencials coberts, com per exemple l’absteniment d’aigua, que l’obtenen de pous i cisternes: “Aquí els principals problemes és que no tenim aigua corrent i tampoc tenim clavegueram. Les cases tenen fosa sèptica i aquesta està incontrolada. Si no es buida, es va filtrant i està malmetent el subsol de Collserola.

Tampoc els carrers estan pavimentats i lamenten el problema que la pols genera en el veïnatge. I alteren que el barri està desprotegit en cas d’incendi:Les cases que estan a Vallpineda tenen aigua amb cisternes van amb bombes elèctriques però en cas d’incendi domèstic salta l’electricitat i no podem fer front apagar aquest incendi. S’incendiaria la casa i estem al mig del bosc. L’ajuntament de Molins ens diu que hi ha 4 hidrants públics però són 4 hidrants per cobrir un centenar de cases“.

Però el fet que explica Lluís Feliu és el que més evidencia la situació que viuen els habitants de Vallpineda: “El carrer que estem ara a banda dreta és Valldoreix i a banda esquerra és Vallpineda. La part de Valldoreix té aigua corrent, clavegueram i vorera i la part de Vallpineda no. A més té dos noms: a Valldoreix és Quatre Vents i a Molins de Rei i Vallpineda és carrer Montsec“.

Ara han demanat ajuda a l’Ajuntament de Sant Cugat, per segons els veïns, “revertir la sensació d’abandonament que patim“. Asseguren que se senten santcugatencs i es troben abandonats per l’Ajuntament de Molins de Rei.

Fa més de vint anys que els veïns senten a parlar de la urbanització del barri i no descarten acabar formant part de Sant Cugat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar