Valoriza i els treballadors del servei de recollida de residus arriben a un acord en les seves reivindicacions salarials

(11/02/2023 – Redacció )   

L’empresa Valoriza i els treballadors del servei de recollida de residus de Sant Cugat han informat que han arribat a un acord per atendre les seves reivindicacions salarials. La representació dels treballadors de CCOO ha assolit un acord de conveni col·lectiu amb l’empresa Valoriza que actualitza les taules salarials pel 2023.

Federació de l’hàbitat de CCOO de Catalunya: “L’acord aconsegueix entre d’altres fites actualitzar les taules salarials segons el previst per aquest 2023 i la pròrroga del conveni col·lectiu. Aquest acord ha estat ratificat en assemblea de treballadors, el qual posa fi a les mobilitzacions previstes de la plantilla.”

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat: “Des de l’Ajuntament fem una valoració molt positiva i volem agrair a l’empresa i als treballadors la bona predisposició a l’entesa que ha permès arribar a un acord”.

Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport: “A aquesta bona notícia, s’ha de sumar el fet que el mes de març tenim previst aprovar el plec que ha de regir el proper contracte de residus i que millorarà substancialment aquest servei, adaptant-lo a les necessitats actuals i futures de la ciutat”.

S’han desconvocat les mobilitzacions previstes per als dilluns del mes de febrer i el servei de recollida d’escombraries continuarà amb normalitat i en els termes que el concessionari té adjudicats.

Un contracte vençut
Valoriza és l’empresa encarregada de realitzar el servei de neteja i recollida d’escombraries a Sant Cugat. Va guanyar el concurs públic que es va fer el 2010 i el contracte es va formalitzar l’any següent amb un cost anual inicialment de més de 7 milions d’euros l’any, tot i que aquesta xifra es va reduir l’any 2021 a 6 milions. La durada d’aquest era de 10 anys, prorrogables a 12 i des d’aquest 2022 el contracte està vençut. L’Ajuntament està estudiant ara la nova licitació que es preveu que tingui un pressupost més alt, ja que quan es va obrir el concurs fa 13 anys es va preveure per a una població de 80.000 habitants i Sant Cugat està a punt d’arribar ja als 100.000.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar