Veïns i veïnes ocupen el consultori de La Floresta per reclamar la reobertura total del centre

23/10/2020 – Tina Forest Illas /

Els veïns i veïnes de La Floresta han ocupat el consultori del districte per reclamar la seva reobertura total, així com una sanitat pública i de qualitat. El tancament es va produir al voltant de les 20h. 

Dins el consultori s’hi han tancat 5 dels manifestants, que han estat identificats per la Policia Local. La resta els ha donat suport des de fora per tal de mantenir les mesures de seguretat.

Els veïns de la Floresta consideren insuficient la reobertura parcial que s’ha fet del consultori, que és els dimarts de 8h a 14h (de 14h a 15h atenció domiciliària) i dijous de 15h a 20h, amb una infermera i una administrativa, però sense cap metge o metgessa.

La ocupació del consultori arriba després de diverses concentracions al centre per fer les mateixes reivindicacions. Ara els veïns han considerat que no n’hi havia prou i han decidit fer un pas més. Com que no s’ha tramitat cap denúncia, de moment no els han desallotjat, i els manifestants han pogut passar la primera nit a les instal·lacions. No descarten dur a terme més reivindicacions.

Els manifestants han animat a tothom a participar i a donar suport al tancament.

L’Alcaldessa, Mireia Ingla, i altres regidors de l’Ajuntament de Sant Cugat s’han desplaçat fins al consultori de La Floresta per parlar amb els manifestants.

Ingla ha explicat que han demanat a la Conselleria de Salut una reunió pel proper dimarts 27 amb Mútua Terrassa i CatSalut per tornar a posar sobre la taula aquestes reivindicacions. També es convocaran els representants dels manifestants. 

Ingla ha explicat que donaran suport públic en un comunicat, però demana que s’acabi el tancament per qüestions de salut.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, s’ha mostrat preocupada davant les imatges de l’ocupació del consultori per la quantitat de gent concentrada en la situació actual de pandèmia. Ha afirmat que es gestionarà la situació amb els veïns i l’Ajuntament, però també ha insistit que cal separar els circuits covid dels no covid i que no totes les infraestructures ho permeten: “Hem reobert la major part, però no tots es poden reobrir en les mateixes condicions”.

El proper dilluns a les 17h es farà un consell de barri extraordinari sobre el tema. Es podrà seguir a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar