Vuit infants intoxicats per clor a les piscines del Parc Central

30/06/2021 – Redacció /

Els nens i nenes afectades, que formen part d’un grup que participava en un casal d’estiu, han patit símptomes lleus com picors, tos i malestar.

Onada-Calor-Piscines-municipals
Complex aquàtic municipal del Parc Central

Aquest matí de dimecres vuit infants, d’entre 5 i 7 anys, s’han intoxicat per l’elevat nivell de clor de la piscina petita del complex aquàtic del Parc Central. Tot apunta que la causa hauria estat el mal funcionament d’una de les màquines dosificadores durant la nit d’aquest dimarts, el que hauria provocat un excés de clor a l’aigua. L’empresa encarregada del manteniment no hauria fet la corresponent anàlisi diària de l’aigua de la piscina, prèvia a l’obertura del servei, i ha permès l’entrada del grup d’infants, que s’ha vist afectat per l’excés de cloració.

Els nens i nens formen part d’un grup que participava en un casal d’estiu municipal. El grup ha accedit, com és habitual en els casals, abans de l’obertura al públic de l’equipament. Després de banyar-se, alguns dels nens i nenes, han començat a sentir malestar, tos i picors.

Diverses dotacions del SEM, de Protecció Civil, Policia Local, membres de l’OMET, de la regidoria d’Esports, l’empresa concessionària Teampartners, i el mateix regidor d’Esports, Francesc Carol, s’han personat al lloc per atendre els infants. Per protocol mèdic, vuit han estat traslladats amb símptomes lleus a la Mútua Terrassa (6) i al Parc Taulí de Sabadell (2). A les 13:20 h, dos dels infants ingressats a la Mútua ja han rebut l’alta mèdica.

La piscina ha reobert amb normalitat després de fer les comprovacions pertinents a les diferents piscines de la instal·lació.

L’Ajuntament ha obert un expedient informatiu a l’empresa que gestiona el complex aquàtic del Parc Central, per determinar les causes de la deficiència de manteniment que s’ha detectat a la piscina petitat del Parc Central.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar